Page 1 of 11
Forum » Opste diskusije » Zdravlje i Moda » Med i cimet - lijek za sve
Med i cimet - lijek za sve


11785
poruka na forumu
3076 5356post # 1 | 2013-09-12 , 9:32 AM

Mješavina meda i cimeta se vijekovima smatra kao lijek za svaku bolest. Nekada se vjerovalo da ova savršena kombinacija može vratiti vid slijepim osobama, pa čak i da oživi mrtve. Danas, ovaj metod istočnih naroda se smatra darom prirode. Postoje razni načini pripreme ove mješavine u zavisnoti od zdravstvenog problema za koji vam je potreban.


Srčane bolesti
Napravite smjesu od meda i cimeta, i to namažite na krišku hljeba. Ovaj obrok možete jesti svakodnevno. Umanjuje holesterol u arterijama i spriječava nastanak srčanog udara. Redovna upotreba umanjuje gubitak kiseonika i ojačava srce. Kombinacije meda i cimeta ima revitalizacijsko desjtvo na krvne sudove.

Pomaže kod raka želudca
Pacijenti koji boluju od ovog oblika raka trebaju jesti kašiku meda pomješanu sa kašikom cimeta, svaki dan, najmanje tri mjeseca.

Artritis
Dodajte dvije kašike meda i jednu kašiku cimeta u vrelu vodu. Ako ovaj napitak pijete redovno, možete izliječiti hronični artritis. Bolovi se ublažavju nakon samo dvije sedmice redovne konzumacije.

Holesterol
Pomješajte dvije kažike meda i tri kašike cimeta u pola litra vode. Ova smjesa će umanjiti količinu masnoća u krvi.

Infekcije mokraćnog mjehura
Pomješajte dvije kašike cimeta i jednu kašiku meda u mlaku vodi i pijte nekoliko puta sedmično. Ovo uništava bakterije u mokraćnom mjehuru.

Infekcija kože

Promješajte med i cimet, smjesu stavite na dio kože koji je zahvaćen infekcijom i držite oko 30 minuta. Zatim isperite mlakom vodom.

Prehlade
Osobe koje je zahvatila prehlada trebaju jednom dnevno, u toku tri dana da konzumiraju jednu kašiku meda sa četvrtinom kašike cimeta. Na ovaj način vi ćete se osloboditi kašljanja, kihanja i bolova u sinusima.

Recept za dugovječnost
Vjerujte da svakodnevna konzumacija meda i cimeta može da produži vaš život. Miješajte četiri kašike meda, kašiku cimeta i tri šoljice vode i konzumirajte to umjesto jutarnje kafe. Vaša koža će biti meka, svježa i spriječit ćete pojavu bora.


Dich ersetzt keiner.
Niemand.
Niemalz.
350
poruka na forumu
455 4309post # 2 | 2013-12-05 , 1:00 AM

Quote Dusomoja
Prehlade
Osobe koje je zahvatila prehlada trebaju jednom dnevno, u toku tri dana da konzumiraju jednu kašiku meda sa četvrtinom kašike cimeta. Na ovaj način vi ćete se osloboditi kašljanja, kihanja i bolova u sinusima.


Bas cu da probam, inace i jedno i drugo obozavam. Cimet cesto i u kafu stavim. Ako ko nije probao kuvanu (tursku) kafu sa malo cimeta, neka proba, ukus je odlican! :)


2740
poruka na forumu
1571 7438post # 3 | 2013-12-05 , 11:15 AM

ZUBOBOLJA

pomesati kafenu kasiku meda sa pola kasike cimeta napraviti smesu i par puta dnevno stavljati u zub koji boli i pokvaren je

Ovo sam proverila na muzu koji cim ga malo zaboli umire :) i 100% je delotvorno

ja nisam verovala,gde sladak med u zub ,al stvarno leci :)


Budite kao baklja na nebu, zračeći ljubav i svetlost.
Zamislite hiljadu takvih baklji na nebu, poput sjajnih zvezda u
dalekim galaksijama koje možete videti za vedre noći.
Vi imate u sebi istu snagu da zračite ljubav i svetlo i trebali biste
sjajiti poput zvezde, od trenutka kad se probudite ujutro pa do
trenutka kad idete spavati.


Forum » Opste diskusije » Zdravlje i Moda » Med i cimet - lijek za sve
Page 1 of 11
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]