• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: JokerHarley  
Forum » Film, Muzika i TV » Serije » The Borgias
The Borgias



  Gale



989
poruka na forumu
489 2507



post # 1 | 2013-05-21 , 8:58 PM

The Borgias



Opis serije:

OBITELJ BORGIA je kompleksan, neulepšan portret jedne od najintrigantnijih porodica u istoriji. Oskarovac Jeremy Irons glumi Rodriga Borgiju, lukavog, manipulativnog oca porodice koji se probija u najmoćnije krugove renesansne Italije.

1492. je godina. Zapadni svet proživljava velike promene. Posledice kuge zvane "Crna smrt" koja je početkom stoleća poharala Evropu počinju jenjavati, a gradovi i bogatstvo rastu. Kolumbo plovi prema Novom svetu, devetogodišnji Martin Luther uči o religiji, dok je Kopernik student prve godine astronomije. Srednovekovne institucije propadaju, a visoka renesansa doživljava procvat u Italiji. Milano je centar trgovine, a njegov novac podupire umetnike poput Da Vincija. U Firenci, gde Medici vladaju bankarskim svetom, savetujući se s lukavim Machiavellijem, mladi Michelangelo uči slikarstvo. Daleko od prosperiteta Milana i Firence, oslabljen i disfunkcionalan Rim tone sve dublje u propast. Papa Inocent VIII. leži na samrti. Bitka za njegovog naslednika politička je partija šaha koja će otvoriti vrata možda najfascinantnijoj i politički najspretnijoj i najambicioznijoj porodici koja se ikada domogla papinstva – Borgijama. Na samrtničkoj postelji papa Inocent žali za okaljanim prestolom svetog Petra i pita okupljene kardinale: "Ko će ga oprati?" Mnoge ugledne velikaške obitelji nadaju se toj časti. Ali to će uspjeti španjolskom skorojeviću Rodrigu Borgiji koji, uz pomoć svoga sposobnog sina Cesarea, mitom i prevarama postaje papa Aleksandar VI. No nema mnogo vremena uživati u brilijantnoj taktičkoj pobedi jer mu porodica već zadaje nove brige. Cesare zamera ocu što ga sili postati kardinalom, dok je mlađi brat Juan imenovan na čelo papine vojske. Njihova lepa dvanaestogodišnja sestra Lucrezija ubrzo će postati pijun u porodičnoj težnji za moći, dok im je majka Vanozza gurnuta u drugi plan. Plemenite porodice takođe im pružaju otpor, prvenstveno kardinali Della Rovere i Orsini.
Glumci: Jeremy Irons, David Oakes, Holliday Grainger, Joanne Whalley, Derek Jacobi, Colm Feore...

Trailer:



Fajlovi: 7578047.jpg (139.4 Kb)

Poruku je menjao/la Ćoek - Utorak, 2013-05-21, 8:59 PM



Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, hrabrosti da promenim ono što mogu i mudrosti da prepoznam razliku među njima.








131
poruka na forumu
53 225



post # 2 | 2013-07-22 , 0:21 AM

jedna od mojih omiljenih :)


PARTIZAN FOREVER








640
poruka na forumu
67 157



post # 3 | 2013-08-14 , 10:23 PM

Sinoć sam pogledao prvu sezonu i vrlo je primamljiva iako su članovi porodice prikazani kao antiheroji što mi se sa istorijskog aspekta ne dopada, ali sve u svemu interesantna priča o čudovišnoj porodici.







  Gale



989
poruka na forumu
489 2507



post # 4 | 2013-08-21 , 7:17 AM

Za mene je ovo odlicna serija, obozavam istorijske serije. Topla preporuka svima koji je nisu gledali.



Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, hrabrosti da promenim ono što mogu i mudrosti da prepoznam razliku među njima.


Forum » Film, Muzika i TV » Serije » The Borgias
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]