• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: JokerHarley  
Forum » Film, Muzika i TV » Serije » Buffy the Vampire Slayer (Americka hit serija)
Buffy the Vampire Slayer






108
poruka na forumu
35 310



post # 1 | 2014-03-09 , 5:07 PM


Buffy the Vampire Slayer je američka televizijska serija, bazirana na orginalnoj filmskoj skripti za film Buffy, the Vampire Slayer (film).
Serije je prvi put bila emitirana u martu 1997. godine na WB-u; nakon pet sezona prebačena je na United Paramount Network (UPN), te je tamo emitirala svoje dvije finalne sezone. Posljednja epizoda bila je emitirana u maju 2003. godine. Seriju je kreirao Joss Whedon, koji je, također napisao scenarij za istoimeni film, za koji su produkciju uradili ljudi iz Mutant Enemy Productions. Ime serije se najčešće skraćuje samo u Buffy.
Serija prati život mlade djevojke, koju je izabrala sudbina da se bori protiv vampira, demona i ostalih nadprirodnih sila, najčešće uz pomoć njenog Čuvara i njenih vijernih prijatelja.
1999. godine, ova serija je insiprisala stvaranje TV serije Angel, koja se emitirala na WB-u kroz čitavu 2004. godinu.

Američka serija “Bafi, ubica vampira” (Buffy, the Vampire Slayer), koja se prikazivala sedam sezona (1997-2004), nalazi se na mnogim listama najboljih serija svih vremena i predstavlja predmet mnogih akademskih radova na američkim univerzitetima.

Tvorac serije Džos Vidon (Joss Whedon) seriju je zamislio kao feminističku subverziju horor stereotipa. Bafi Samers (Buffy Summers), majušna plava kalifornijska tinejdžerka, deluje kao osoba čija je uloga u horor filmovima da vrišti i brzo završi kao žrtva nekog monstruma – ali je u stvari upravo ona strah i trepet za čudovišta.
Jedan od najvećih kvaliteta serije su živopisni i kompleksni likovi. Svi oni, uključujući glavnu junakinju, imaju ozbiljne mane i u stanju su da prave velike greške i menjaju se, nabolje ili nagore, pod uticajem godina i iskustava. Nije retkost da junaci pokažu svoju mračnu stranu, ali i da negativci dobiju šansu za iskupljenje.


Poruku je menjao/la EdwardElric - Nedelja, 2014-03-09, 5:13 PM


Proleteri svih zemalja, ujedinite se.








59
poruka na forumu
110 531



post # 2 | 2014-06-28 , 8:39 AM

U to vreme kad je počela da se prikazuje i ja sam bila klinka i u to vreme nije bilo interneta a kanali na TV nikakvi tako da sam je sa oduševljenjem i u jednom dahu odgledala.Serija je meni super verovatno više zbog toga što je to jedna uspomena iz detinjstva,Baffy ili Sara Mišel Geler i Fejt Eliza Dushku su mi i danas omiljene i najlepše glumice i obradujem se kada ih vidim u nekim serijama mada mi likovi Bafi i Fejt nezaboravne.Naravno tu je i Vilou i mala sestra a kasnije čudovište iz "Gossip girl"(ala sam se ismejala kada sam je videla u toj seriji i u takvoj ulozi)...mada Vilou nikada nisam nešto obožavala.SUPER TEMA JER JE SUPER SERIJA!!!


Forum » Film, Muzika i TV » Serije » Buffy the Vampire Slayer (Americka hit serija)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]