• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: JokerHarley  
Forum » Film, Muzika i TV » Serije » 13 Reasons Why
13 Reasons Why






278
poruka na forumu
526 2505



post # 1 | 2017-05-11 , 3:36 PM



Trinaest razloga je knjiga koja je izašla 2007. godine, a napisao ju je Džej Ašer. Knjigu je objavio Razorbill - Penguin Random House. Po njoj je snimljena serija 13 razloga zašto, koja je izašla na Netfliksu 31. marta 2017. godine.
Klej Džensen, stidljivi srednjoškolac, po povratku iz škole nalazi misterioznu kutiju u pošti. Ona sadrži sedam dvostranih traka koje je snimala Hana Bejker, drugarica iz razreda koja je nedavno izvršila samoubistvo. Svaka traka govori o jednom razlogu zašto je odlučila da se ubije. Trake su poslate raznim ljudima pre nego što su dostavljene Kleju. 

„Postoji trinaest razloga zbog kojih je tvoja drugarica mrtva. Ti si jedan od njih.
stop - Ne možeš zaustaviti budućnost.
rewind - Ne možeš se vratiti u prošlost. 
play - Jedini način da otkriješ tajnu je... da pristaneš na igru.”

Svaka priča je posvećena jednoj osobi koja joj je dala razlog za samoubistvo. Pravilo koje je Hana zadala je poslušaj, zatim prosledi kasete sledećoj osobi na listi. U suprotnom, snimci postaju javni. Ne znajući kakvog je uticaja mogao imati u sudbonosnoj odluci devojke koja mu se oduvek sviđala, ali koju nikad nije uspeo upoznati kako treba, Klej počne preslušavati snimke i suočavati se sa sudbinom Hane Bejker i sopstvenom krivicom.



"Dream big," they say. "Shoot for the stars." Then they lock us away for twelve years and tell us where to sit, when to pee, what to think. Then we turn 18 and even though we've never had an original thought, we have to make the most important decision of our lives. And if you don't have the money and you don't really have the grades, a lot of the decision gets made for you.


Forum » Film, Muzika i TV » Serije » 13 Reasons Why
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]