• Page 1 of 1
  • 1
Forum » Tehnicki deo » Hardwer i Softwer » RSS feed-ovi - QuiteRSS
RSS feed-ovi - QuiteRSS



  Cr0W



16
poruka na forumu
1 4



post # 1 | 2015-12-24 , 1:18 AM

Svi RSS feed-ovi sa omiljenih sajtova na jednom mestu – QuiteRSS

Jedan od načina da pratite svoje omiljene sajtove je da koristite RSS feed. RSS feed-ovi su nekada bili naširoko popularni, ali su ih kasnije malo potisnule društvene mreže i praćenje objava preko specijalizovanih aplikacija za telefon kao što su Pulse, Feedly itd. Međutim, postoji znatan broj ljudi koji i dalje preferira korišćenje RSS tehnologije u praćenju omiljenih sajtova. Za praćenje RSS-a vam je neophodan RSS čitač. Uvezete RSS feed (koji ima skoro svaki sajt) u svoj čitač i tako možete na jednom mestu da pratite objave sa više sajtova istovremeno.



Nije potrebno da svaki sajt posetite ponaosob. Kao RSS čitače možete koristiti svoj Outlook ili Tanderberd email klijent, ali tu su mnogi drugi dobri čitači za računare, koji su specijalizovani samo za to.

Danas vam predstavljam jedan odličan vižejezični RSS čitač, koji je prilično brz, fleksibilan i pogodan za praćenje na stotine sajtova istovremeno. U pitanju je QuiteRSS, to je program slobodnog koda, pa može slobodno da se preuzme.



Program je dostupan na srpskom jeziku i još desetak drugih jezika. Jezik podešavate u opciji Tools – Settings – Language (Alatke – Opcije – Jezik) i tu odaberete željeni jezik.

Feed-ove ubacujemo tako što iskopiramo njihov link sa sajta, kliknemo na Add (Dodaj) i tu ih iskopiramo.

Svidelo mi se to što čak i kad ubacim veliki broj feed-ova, program se uopšte ne usporava. Takođe je odlično što zanimljive članke, možemo lako označavati, filtrirati, pretraživati, sortirati i obeležavati. Možemo ih i direktno deliti preko društvenih mreža.



Korisna je i opcija Load Images koju možete isključiti iz glavnog menija, ako želite da još više ubrzate program.

Prikaz članaka i sajtova može lako da se menja onako kako to vama odgovara. Program ima i ugrađeni pregledač, pa uopšte ne morate da otvarate vaš browser, već sve možete pozavršavati iz njega.





Forum » Tehnicki deo » Hardwer i Softwer » RSS feed-ovi - QuiteRSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]