Page 1 of 11
Forum » Razonoda » Pricaonica » Kanabis
Kanabis
Massachusetts, Boston
210
poruka na forumu
89 514post # 1 | 2016-09-05 , 10:20 AM

Konoplja (Cannabis) je jednogodišnja biljka iz roda skrivenosemenica koja uključuje više podvrsta. Veruje se da je poreklom iz Centralne Azije, Kine i Himalaja.
Konoplja gajena zbog opojnog dejstva obično naziva: kanabismarihuanagandža, trava, dzidza, vutra, granje, zeleno...

Efekti uzimanja marihuane:
Marihuana je najblaže i najslabije halucinogeno sredstvo. Efekat se primećuje nakon nekoliko udahnutih dimova, dostižući maksimum nakon 15-30 minuta. Delovanje jedne ispušene cigarete traje dva do tri sata. Popijena ili pojedena, marihuana ispoljava efekat nakon pola sata sa dužinom trajanja tri do šest sati.
Prvo pušenje marihuana može da prođe bez ikakvog efekta. Da bi marihuana izazvala određeno raspoloženje ili specifične senzacije na psihičkom ili telesnom planu neophodno je da se savlada tehnika pušenja i uspostavljanja doživljaja pod dejstvom marihuane. Iskusni uživaoci marihuana tvrde da se njen pun učinak može doživeti tek nakon nekoliko pokušaja. Duboko udisanje dima i njihovo duže zadržavanje u plućima omogućuju bolju resorpciju i brži efekat, koji može da nastupi nakon nekoliko minuta. Kod neiskusnih pušenje marihuana može da bude praćeno nizom neprijatnih telesnih senzacija, kao što je osećaj paljenja u guši, bol u grudima, suva usta, vrtoglavica, ošamućenost, opšte loše stanje, zujanje u u šima, drhtanje, hladne ruke i noge, ubrzan puls povišen krvni pritisak i lagano oštećena koordinacija pokreta. Ovi efekti mogu da budu blagi ili potpuno da izostanu.

Nakon završetka delovanja korisnik pada u stanje pospanosti, takozvani STOND

      

Veće doze marihuane izazivaju ozbilje promene u emocionalnoj sferi, otupljenje pažnje, dekoncentraciju, cepanje misaonog sadržaja u besmislene fragmente, oštećenje pamćenja, kako celovitosti doživljaja tako i vremnskog sleda pojedinih sekvenci; uz to i pogrešan i nekritičan uvid u sopstveno stanje i trenutne sposobnosti. Isto tako, veće doze mogu da izazovu halucinacije i stanje straha, kada se narkoman nerazumljivo izražava i ispoljava sumanute ideje proganjanja. Usled jakog dejstva marihuana moguć je i kratkotrajan gubitak svesti.

O uživalačkoj ili rekreativnoj upotrebi konoplje se govori onda kada se ona upotrebljava zbog njenih opojnih dejstava a ne, na primer, radi dobijanja vlakana ili lecenja. Konoplja se najcesce uziva putem pusenja, i to cvetovi zenske biljke. Ručno smotana cigareta od konoplje se naziva dzoint, buksna ili sprava. Nakon duze i ucestale rekreativne upotrebe konoplje moze se javiti psihicka zavisnost. Ovo je stvarno tacno, jer sam pusio 2 god bez prestanka. Mozda sam napravio pauzu od 2 meseca i imao sam problem kao i sa cigarama jednostavno navika i ne mogu da ostavim..


Fajlovi: 1894175.jpg(5Kb) · 2041488.jpg(7Kb)

Poruku je menjao/la Burazengijaa - Ponedeljak, 2016-09-05, 10:21 AM


Pozelite mi srecu.


BMW FREAK
962
poruka na forumu
303 1031post # 2 | 2016-09-05 , 3:51 PM

Is narkosi, bodete se u venu, is is lol


Massachusetts, Boston
210
poruka na forumu
89 514post # 3 | 2016-09-05 , 9:26 PM

Quote Fox1e® ()
Is narkosi, bodete se u venu, is is

Keva moja misli, da ne skidam se s' droge
I da se sa dzointom u venu bodem
lol


Pozelite mi srecu.
490
poruka na forumu
1198 4473post # 4 | 2016-09-05 , 9:42 PM

Burazengijaa, aa buraz nesto si ti previse opsjednut tim travkama,sigurno si imao 5 iz biologije kad se pravio herbarium. lol :lol: hug  Marko

Zajebavam sistem
192
poruka na forumu
67 463post # 5 | 2016-09-06 , 0:33 AM

Mrzi me da citam tekst naravno, samo cu da se raspravljam sa onima koji ne podrzavaju kanabis, sa onima koji ga ne konzumiraju. Dakle, sa svima koji nikad nisu pusili i ne znaju o cemu pricaju, nego eto, tako culi od porodice, prijatelja ili televizora, pa mlate praznu slamu. :DVoleo bih da se vise ljudi ukljuci u raspravu, a ne samo da pisete koga bi poklonili nekome, da ostavljate poruke u pesmama, da brojite, u koga ste zaljubljeni i slicno. :D

Evo jedne iz privatne kolikcije. :DFajlovi: 4552681.jpg(60Kb)


Forum » Razonoda » Pricaonica » Kanabis
Page 1 of 11
Search:

Мини-чат

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [Forum Moderator] [VIP] [Donator] [Korisnik]