Pocetna » Ljubav i Sex


13 znakova da vam nedostaje seks
  Ocenite članak: 0
pregleda: 650
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-04-25


Svako ima seksualnu potrebu i želju. Možda ste vi svoju potisnuli i ne vidite da je upravo nedostatak seksa izvor vaših problema.

Malo ste ljuti pa tužni pa vam se čini kao da nešto nedostaje u vašem životu? Ako malo detaljnije razmislite o korenima problema, možda ćete zaključiti da je za sve kriv – seks, piše Tportal. Evo još nekoliko znakova da bi nedostatak strasti i uživanja mogao biti odgovoran za loše raspoloženje.

Bez obzira na to jeste li u ozbiljnoj vezi ili imate, "specijalnog prijatelja, ovih 13 indikatora s portala "Essence" mogu vam ukazati na to da možda ipak nemate dovoljno seksa pa da ste zato nesrećni i nezadovoljni sobom.

1. Niste zainteresovani za seks?
Ako ste u vezi shvatate da često izmičete pred akcijom. Razmislite zašto se to događa? Ljubav koju imate trebalo bi da bude dovoljna da probudi želju za seksom ako ste zadovoljni vezom.

2. Intimno područje
Uopšte vas ne zabrinjava ako vam intimno područje nije doterano niti mislite da se depilirate ovih dana? To je takođe jedan od znaka da niste imali seks u poslednje vreme i da ste zanemarili taj segment u životu.

3. Tužni ste
Endorfini koje otpušta mozak zaduženi su za dobar osećaj. Možete učiniti nekoliko stvari da se osećate bolje i povisite nivo endorfina. Jedna od njih je seks koji osim dobrog raspoloženja ima i neke zdravstvene benificije.

4. Svadljivi ste
Dokazano je da nedostatak seksa muškarce i žene pretvara u prave iritantne svađalice. Ako ste primetili da rado započinjete svađe i rasprave, zapitajte se kad ste poslednji put uživali u fizičkim strastima.

5. Nedostatak samopouzdanja
Neka istraživanja pokazuju da dobar seks pomaže samopouzdanju. Ako vam se čini da nemate dovoljno samopouzdanja kod kuće i na poslu, probajte biti aktivniji u krevetu.

6. Seks s bivšim
Jako želite da mu se javite i prepustite njegovim dodirima, a znate da je to loša ideja s obzirom na zajedničku prošlost koju imate? I to je jedan znak da vam nedostaje seks, ali probajte pronaći alternativni put do zadovoljstva.

7. Bes
U nekim trenucima vam se čini da biste dragog mogli bez griže savesti udariti pesnicom jer vas neopisivo nervira? Kažu da je tanka linija između ljubavi i mržnje, ali tu energiju preusmerite na rešavanje problema i odvedite partnera u spavaću sobu.

8. Pritisak obaveza
Više ni ne znate koji je dan u nedelji, ali čim ujutro otvorite oči, znate da vam je dosta posla i obaveza. Olakšajte sebi svakodnevnu kolotečinu i upijte malo ljubavi.

9. Nervoza u saobraćaju
Nedostatak seksa može se ogledati i ljutnjom u saobraćaju. Ako ste nervozniji nego inače dok čekate u gužvi i drugi vozači vas neopisivo nerviraju, razmislite kada ste zadnji put imali seks i da li je i to deo razloga za vašu nervozu.

10. Niste svoji
Niste svoji u poslednje vreme mada je sa zdravljem sve u redu. Probajte opuštenost dostići seksom.

11. Tempirana bomba
Ako se osećate kao tempirana bomba i čini vam se da ćete partneru istresti sve u lice i to na nimalo pažljiv i konstruktivan način, zamislite se nad sobom i probajte zaključiti zašto se toliko toga nakupilo da ste pred eksplozijom.

12. Nešto vam nedostaje
U vezi ste do nedavno bili kao u oblacima, ali sada se nešto promenilo i čini vam se da nešto nedostaje. Možda ste zapali u rutinu i treba samo malo truda da se vratite na staro ili još bolje.

13. Razmišljate puno o seksu?
Čim dnevna sanjarenja postanu bolja od akcije u stvarnom životu, to je poziv na uzbunu. Uzmite stvari u svoje ruke i okrenite situaciju u svoju korist.