Pocetna » Zanimljivosti


1,85 miliona dolara za prvi strip o Supermenu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 674
Dodao/la: Gale
datum: 2014-08-20

Slike iz 1,85 miliona dolara za prvi strip o Supermenu


Originalno prvo izdanje strip-serijala "Action Comics" u kojem se prvi puta pojavljuju Supermen i Lois Lejn dostiglo je na eBayu cenu od 1,85 miliona dolara, a do kraja licitacije ostalo je još čak pet dana, piše britanski Telegraf.

Licitaranje za strip-izdanje "Action Comics Number 1" otvoreno je 14. avgusta sa početnom cenom od 0,99$, a do sada je primljena 21 ponuda, što je cenu podiglo na sadašnjih 1,875 miliona. Borba za Supermena trajaće do ponedeljka 25. avgusta.



Reč je o izuzetno retkom izdanju iz 1938. opisanom kao "muzejski primerak" zahvaljujući oceni devet (od deset) koju mu je dodelila kompanija za procenu kvaliteta stripova CGC (Certified Guaranty Company).

Prvo izdanje stripa koji je utemeljio žanr superheroja na dobrom je putu da dostigne raniji rekord originalnog izdanja tog istog stripa, koji je kad ga je 2011. za 2,16 miliona dolara kupio glumac Nikolas Kejdž postao najvredniji strip svih vremena.

Kejdžov primerak bio je nešto lošijeg kvaliteta, iako je takođe imao ocenu devet. Ova prodaja od ostalih na eBayu razlikuje se po tome što prima ponude isključivo od unapred odobrenih potencijalnih kupaca.


IZVOR