Pocetna » Film


25 filmova kojima se veselimo u 2015.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 3513
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-01-02


Želimo vam sretnu novu godinu punu uspjeha i dobrih filmova


Stigla je i 2015. godina koja nam, kao i svaka do sad, donosi pregršt novih filmova. Za vas smo odabrali njih 25 koje posebno nestrpljivo očekujemo.

Tak3n - siječanj 2015.

Pod redateljskom palicom Oliviera Megatona dolazi nam Liam Neeson koji se vraća u posljednji obračun no ovoga puta je u bijegu nakon što mu podmetnu ubojstvo supruge. Forest Whitaker nalazi se u ulozi inspektora koji ga pokušava uloviti.

Chappie - ožujak 2015.

Redatelj Neill Blomkamp donosi nam priču o Chappieju, eksperimentalnom robotu napravljenom kako bi učio i osjećao. Njega otmu lokalni gangsteri te ga njegov tvorac, kojeg glumi Dev Patel, pokušava pronaći i spasiti.

Cinderella - ožujak 2015.

Disney se nalazi na putu uspjeha sa svojim igranim filmovima te uz pomoć redatelja Kennetha Branagha namjeravaju tim putem nastaviti ponovno pričajući priču o Pepeljuzi. Lily James se nalazi u naslovnoj ulozi, Cate Blanchett je zloćesta maćeha, a Helena Bonham Carter dobra vila.

In the Heart of the Sea - ožujak 2015.

Temeljeno na nevjerojatnoj istinitoj priči o brodu za lov kitova Essexu i ulješuri koja ga je napala 1819. godine. Četvorica članova posade, koje glume Benjamin Walker, Chris Hemsworth, Cillian Murphy i Tom Holland, izgubljeni su i očajni te se nalaze na putu prema Južnoj Americi i na putu prema kanibalizmu. Redateljsku palicu drži Ron Howard.

Furious 7 - travanj 2015.

Nakon tragične smrti Paula Walkera krajem 2013. godine film redatelja Jamesa Wana je postao puno više od samo sedmog dijela serijala. Postao je oproštaj od njega i njegove Brze i žestoke obitelji. Uz Jasona Stathama u ulozi novog negativca, sedmi će dio nesumnjivo nadmašiti svoje prethodnike.

The Avengers: Age of Ultron - svibanj 2015.

Kako je S.H.I.E.L.D. uništen, Tony Stark pokuša stvoriti program koji će održavati mir pomoću Ultrona, samosvjesne umjetne inteligencije. No to će mu se obiti o glavu kada Ultron odluči da je ljudska rasa neprijatelj i da mora biti uništena. Redatelj Joss Whedon ponovno će okupiti Osvetnike kako bi se udružili i spasili svijet.

Mad Max: Fury Road - svibanj 2015.

U prvom filmu iz Mad Max serije nakon 30 godina, originalni redatelj i tvorac serijala George Miller ponovno ga vraća sa Tomom Hardyjem u naslovnoj ulozi. Max, koji je sada sam u postapokaliptičnoj pustoši upoznaje Furiosu (Charlize Theron) i pomaže joj da prijeđe opasnu pustinju.

Tomorrowland - svibanj 2015.

Frank (George Clooney) i Casey (Britt Robertson) putuju na mjesto pod imenom Tomorrowland, negdje u vremenu i prostoru gdje njihovi postupci izravno utječu na svijet i njih same. Film donosi redatelj Brad Bird.

Jurassic World - lipanj 2015.

Redatelj Colin Trevorrow donosi priču 22 godine nakon događaja u Jurskom parku kada Isla Nublar ima potpuno funkcionalan tematski zabavni park o dinosaurima, koji je originalno zamislio John Hammond. Owen (Chris Pratt) je član osoblja u parku i radi istraživanje o ponašanju Velociraptora. Korporacija koja je vlasnik parka traži od glavnih genetičara da pokušaju stvoriti genetski modificiranog hibrida dinosaura kako bi povećali posjećenost no to im se obije o glavu.

Inside Out - lipanj 2015.

Riley je djevojčica koja se s obitelji preseli u San Francisco. Nju vode njeni osjećaji - Sreća, Strah, Ljutnja, Gađenje i Tuga. Oni žive u Kontrolnom stožeru u Rileyinom umu odakle ju vode kroz svakodnevni život. I dok se Riley i njeni osjećaji pokušavaju snaći u novom životu u San Franciscu u Kontolnom stožeru dolazi do problema. Iako Sreća, Rileyin glavni osjećaj, pokušava stvari držati u pozitivi, osjećaji se sukobljavaju oko snalaženja u novom gradu, novom domu i školi.

Terminator Genisys - srpanj 2015.

Godina je 2029., John Connor, vođa pokreta otpora nastavlja rat protiv strojeva. Johnovi strahovi od nepoznate budućnosti počnu se pojavljivati kada TECOM-ovi špijuni otkriju novu Skynetovu zavjeru koja će ga napasti sa dvije strane - u prošlosti i budućnosti, što će rezultirati velikim promjenama u ratu. Arnold Schwarzenegger vraća se u svoju kultnu ulogu.

Minions - srpanj 2015.

Priča o Minionima smještena je puno prije no što su udružili snage sa Gruom. Radnja filma prati ih na konferenciju zlikovaca gdje su se uputili kako bi pronašli svog sljedećeg gospodara. Tamo upoznaju super-zlikovku Scarlet Overkill (Sandra Bullock), koja je odlučila pokoriti svijet.

Ant-Man - srpanj 2015.

Scott Lang (Paul Rudd) mora pomoći svom mentoru dr. Hanku Pymu (Michael Douglas) oko čuvanja tajanstvene Ant-Man tehnologije koja korisniku omogućava da smanji svoju veličinu no poveća snagu, a njih dvojica će morati sačuvati tehnologiju i spasiti svijet.

Pan - srpanj 2015.

Priča o Petru Panu prije nego je postao Petar Pan kakvog svi znamo. Njega odvode na tajanstveno novo mjesto koje se zove Nigdjezemska, kojim vlada Crnobradi (Hugh Jackman). On se sprijatelji sa čovjekom imena James Hook (Garrett Hedlund) i njih se dvojica udruže kako bi zajednički otjerali zlog gusara.

The Fantastic Four - kolovoz 2015.

Hoće li Marvelovi obožavatelji napokon dobiti verziju stripa kojoj su se oduvijek nadali? Miles Teller, Michael B. Jordan, Kate Mara i Jamie Bell će se kao nova Fantastična četvorka potruditi opravdati očekivanja dok se bore protiv dr. Dooma (Toby Kebbell).

Black Mass - rujan 2015.

Temeljen na knjizi Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob film donosi priču o dvojici braće: osuđenom ubojici i ključnoj figuri u organiziranom kriminalu Whiteyu Bulgeru (Johnny Depp) i njegovom bratu, demokratu i odvjetniku Billu (Benedict Cumberbatch). Njihova potpuno suprotna zanimanja nisu ih razdvojila no to je stvorilo dodatne probleme.

The Walk - listopad 2015.

Temeljeno na priči o francuskom umjetniku Phillippeu Petitu i njegovoj "šetnji" po žici između nebodera blizanaca Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku koja se dogodila 7. kolovoza 1974. U filmu glumi Joseph Gordon-Levitt kao Petit, a film će gledateljima pružiti mogućnost da u 3D-u iskuse što je do sada iskusio jedino Petit.

Crimson Peak - listopad 2015.

Smještena u Cumbriu, na oronulo imanje ruralnog, planinskog predjela sjeverne Engleske u 19. stoljeću, mlada autorica Edith Cushing (Mia Wasikowska) otkriva kako njen šarmantan novi suprug, Sir Thomas Sharpe (Tom Hiddleston) nije ono za što se predstavlja. Redateljsku palicu nadolazeće horor drame drži veliki Guillermo del Toro.

St. James Place - listopad 2015.

Špijunski triler koji će režirati Steven Spielberg temelji se na istinitom događaju, a donosi priču o Jamesu Donovanu (Tom Hanks), odvjetniku koji je ubačen usred Hladnog ratu kada dobiva zaduženje pregovarati oko puštanja srušenog špijunskog pilota Garyja Powersa.

Spectre - studeni 2015.

Sam Mendes vraća se u redateljsku stolicu za novog Bonda, kojeg i ovaj put glumi Daniel Craig. Nakon primanja šifrirane poruke od neočekivanog izvora Bond kreće u istraživanje zlokobne organizacije poznate kao SPECTRE. Nakon fantastične izvedbe koju je kao zlikovac imao Javier Bardem u posljednjem Bondu, u novom dolazi Christoph Waltz kome je upravo uloga negativca donijela prvog Oskara zbog čega svi nestrpljivo čekaju da Spectre stigne u kina.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 - studeni 2015.

Drugi dio Šojke rugalice nastavlja točno tamo gdje je prvi stao. Jennifer Lawrence posljednji put u ulozi Katniss Everdeen, u filmu koji će eksplozivnim završetkom privesti franšizu kraju. Redatelj drugog dijela je isti kao i prije - Francis Lawrence.

The Good Dinosaur - studeni 2015.

Pixar nas 2014. nije počastio niti jednim filmom iz svoje kreativne radionice no ove će godine to nadoknaditi sa njih dva. Nakon filma Inside Out u lipnju, krajem godine stiže i Dobri dinosaur koji postavlja vječito pitanje: što bi bilo da je kataklizmički asteroid, koji je zauvijek promijenio život na Zemlji,u potpunosti promašio planet te veliki dinosauri nikada nisu izumrli? Film donosi originalnu priču o Arlu, tinejdžeru apatosauru koji ima veliko srce te se sprijatelji sa dječakom Spotom.

The Martian - studeni 2015.

Temeljeno na istoimenom romanu Andyja Weira, film prati Marka Watneya (Matt Damon) koji ostane zatočen na Marsu te mora improvizirati kako bi preživio. Film donosi redatelj Ridley Scott, poznat po avanturističkom i znanstveno-fantastičnom žanru.

Star Wars Episode VII: The Force Awakens - prosinac 2015.

Smješten otprilike 30 godina nakon događaja u filmu Povratak Jedija, The Force Awakens donosi neke stare likove (Mark Hamill, Harrison Ford i Carrie Fisher) i neke nove (John Boyega, Daisy Ridley i Adam Driver) u novoj avanturi Zvjezdanih ratova, ovoga puta pod redateljskom palicom J.J. Abramsa.

Mission: Impossible 5 - prosinac 2015.

Prateći uspjeh filma Protokol duh, peti film u serijalu ponovno donosi Toma Cruisea u ulogu Ethana Hunta. Detalji oko filma koji će režirati Christopher McQuarrie za sada još nisu poznati osim da je Tom Cruise viđen kako snima scenu u kojoj visi iz vojnog aviona u zraku.


IZVOR


0   Spam
Maginja   (2015-01-14 4:40 PM) [Sadrzaj]
Jedva cekam!

0  
Orion   (2015-01-07 0:31 AM) [Sadrzaj]
kako jedva čekam o_o

-1   Spam
jackson8   (2015-01-07 0:21 AM) [Sadrzaj]
Fali Undisputed lV!