Pocetna » Estrada i Tv


2Cellos predvode kremu regionalne scene na Exitu!
  Ocenite članak: 0
pregleda: 260
Dodao/la: Gale
datum: 2014-06-25

Slike iz 2Cellos predvode kremu regionalne scene na Exitu!


Mladi hrvatski violončelisti, Luka Šulić i Stjepan Hauser, osvojili su svijet svojim virtuoznim interpretacijama dobro poznatih pop rock hitova, a u subotu, 12. srpnja osvajaju i glavnu pozornicu EXIT festivala!

Od Michaela Jacksona, preko AC/DC-ja sve do Nirvane, njihove izvedbe popkulturnih hitova preodjenutih u ruho klasičnih instrumenata oduševljavaju sve na koje naiđu, osvajajući simpatije takvih glazbenih veličina kakav je Elton John, koji je za njih izjavio: "Morate ih čuti uživo, zaista su nevjerojatni! Posljednji put kad sam slušao nešto tako uzbudljivo bilo je 1960. na svirci Jimija Hendrixa…"Mladi umjetnici iz Hrvatske proslavili su se vrtoglavom brzinom, svojom nekonvencionalnom obradom velikog hita Michaela Jacksona Smooth Criminal nakon čega su potpisali ugovor sa Sony Masterworks izdavačkom kućom i započeli turneju sa Ser Eltonom Johnom. U dosadašnjoj karijeri surađivali su s glazbenim divovima kao što su Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age i George Michael, nastupali širom svijeta u najpoznatijim glazbenim dvoranama poput Madison Square Garden, Paris Olympia, Queen’s Diamond Jubilee, kao i na ceremoniji Emmy u Los Angelesu.

Svoj drugi album IN2ITION objavili su u siječnju 2013. godine. Ploču je producirao legendarni Bob Ezrin (Pink Floyd, Alice Cooper, Kiss, Deep Purple), a prestižni gosti na albumu su Elton John, Steve Vai, Lang Lang, Naya Rivera i Zucherro.

Na najboljem europskom festivalu u Novom Sadu naći će se i Punčke, PipsChips&Videoclips, Bombaj Štampa, Beogradski sindikat, Dejan Petrović, Rundek Cargo Trio, Vlada Divljan i Ljetno Kino Big Bend, Disciplin A Kitchme, S.A.R.S, Atheist Rap i mnogi drugi! Festival počinje 10. srpnja i traje sve do 13. srpnja. Cijeli program možete provjeriti na njihovim službenim stranicama.


IZVOR