Pocetna » Film


''Prekid'', ''Titanic'' i ''Zgodna žena'' trebali su završiti drugačije
  Ocenite članak: 0
pregleda: 578
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-07-05


Neki od poznatih filmskih hitova trebali su imati posve drugačiji kraj, ili realističniji, ili brutalniji, ili zabavniji…

Nikada nećemo saznati kako bi prošli u bioskopima i među kritikom. Bili bi to, zapravo, posve drugačiji filmovi, da producenti nisu odlučili stopirati ideje autora. Zašto? Najčešće zato što su zaključili da publika puno bolje reaguje na 'ziheraške' završetke. Što bolja reakcija publike, to više šuštavih zelenih novčanica u njihovim džepovima. Evo nekoliko primjera filmova koji su trebali biti posve drugačiji no što ih pamtimo.

'Titanik' (1997):

Ovako je završio: Ostarjela Rose (glumi ju Gloria Stuart) iskrade se iz svoje brodske kabine kasno noću i ispusti dijamantnu ogrlicu u okean.

Ovako je skoro završilo: Brock Lovett (kojega glumi Bill Paxton) ugleda Rose koja se sprema ispustiti ogrlicu u okean pa juri prema njoj kako bi je utješio i uvjerio da to ne učini. Nop, stara dama svejedno učini po svome, na šok i razočaranje posade.

'Umri muški 3' (1995):

Ovako je završio: John McClane (Bruce Willis) srušio je helikopter Simona Grubera (Jeremy Irons) i vratio zlato.

Ovako je skoro završilo: Gruber je trebao pobjeći u Evropu sa zlatom. McClane mu je ušao u tragi i izazvao ga da zaigraju partiju ruskog ruleta i to s lanserom za rakete. Nije dobro završilo za Grubera.

'Zgodna žena' (1990):

Ovako je završio: Edward Lewis (Richard Gere) nadilazi svoju fobiju od visina i popne se požarnim stepenicama do Vivian Ward (Julia Roberts) kako bi napravio veliku romantičnu gestu i ponovo osvojio neodoljivu prostitutku – ovoga puta zauvijek.

Ovako je skoro završilo: Trebalo je biti znatno realističnije. Lewis je trebao platiti prostitutki prije nego što su se razdvojili, no testna publika željela je bajkoviti završetak, pa ga je i dobila.

'Osmi putnik' (1979):

Ovako je završio: Ripley (Sigourney Weaver) ispali vanzemaljca u svemir i nastavlja putovanje kući.

Ovako je skoro završilo: Reditelj Ridley Scott želio je ubiti Ripley. On je zamislio da će Alien otkinuti junakinjinu glavu i onda napraviti bilješku u dnevniku glumeći njen glas, no filmski studio nije odobrio takav završetak, uslovljavajući finansiranje filma time da Ripley mora preživjeti.

'Prekid' (2006):

Ovako je završio: Gary Grobowski (Vince Vaughn) naleti na Brooke Meyers (Jennifer Aniston) na ulici, pa pristojno popričaju prije no što im se putevi razdvoje. Kako odlaze jedan od drugoga, oboje se okrenu preko ramena i srdačno nasmiješe.

Ovako je skoro završilo: Bilo je zamišljeno da će prekinuti i nikad se više neće vidjeti, ali testna je publika zaključila da je takav završetak previše okrutan, tim više što je u stvarnosti Jennifer Aniston prolazila kroz gadan javni razvod s Bradom Pittom. Kraj je promijenjen kako bi ga lakše 'progutali' obožavatelji Jennifer Aniston.


IZVOR