Pocetna » Film


'The Last Jedi' u Japanu
  Ocenite članak: 1
pregleda: 710
Dodao/la: Nutella92
datum: 2018-01-23


Fanovi Star Warsa u Japanu imaju priliku da uživaju u 4DX verziji poslednjeg nastavka ovog filma "The Last Jedi" i to na način da izaberu hoće li film da gledaju iz perspektive svetle strane sile, ili iz tamne.

Kako prenosi Hollywood Reporter, koristeći dostupnu 4DX tehnologiju, japanski bioskopi daju svojim gledaocima mogućnost da odluče žele li da gledaju "The Last Jedi" iz perspektive Rebela ili New Ordera.

Zvukovi svetlosnih mačeva, kako javljaju, razlikuju se za gledaoce u zavisnosti o tome jesu li izabrali svetlu ili tamnu stranu, a isto tako se razlikuju scene interijera pobunjeničkih i imperijalnih brodova po tome na koji način će sama dvorana stvoriti atmosferu specijalnim efektima.

4DX je tehnologija koja je sve rasprostranjenija u svetskim bioskppima, a njen vlasnik je južnokorejska kompanija CJ 4DPLEX. Japan je prvi počeo da uvodi 4DX u svoje bioskope i trenutno su jedna od zemalja s najviše 4DX bioskopa. Upravo zato je CJ 4DPLEX ovu ideju ponudio japanskoj podružnici Disneyja.

U Japanu je "The Last Jedi" dosad zaradio 59 miliona dolara, što je tek delić ukupne svetske zarade od 1,3 milijarde dolara. Za pretpostaviti je da će ova nova 4DX ponuda predstavljena gledaocima, Disneyju doneti dodatnu zaradu.

Ukoliko se ta pretpostavka pokaže tačnom, moguće je da će se uskoro slična iskustva moći da dožive i u evropskim bioskopima.IZVOR


0   Spam
zajackod   (2018-01-24 11:07 PM) [Sadrzaj]
Sto se mene tice film je odlican u bilo kojoj tehnologiji ,a ova 4DX tehnologija prikazivanja ce zasigurno postati uskoro veoma popularna i vratiti jos vise ljudi u bioskopske dvorane . . . . .   B)  cao