Pocetna » Ljubav i Sex


4 ljubavne manipulacije koje uništavaju vezu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1034
Dodao/la: ElGato
datum: 2011-11-13



Ljubav često u ljudima izaziva potrebu za "igricama" kojima partneri žele testirati dubinu svojih, ali partnerovih osećaja, tvrde psiholozi. Služe se raznim metodama, a obično se njima koriste u prvim fazama odnosa dok još uvek "ispipavaju teren". Takvo testiranje je, prema psiholozima, i svojevrsna manipulacija. Onaj koji testira ispituje koliko je partner ljubomora, posesivan, uvredljiv, ali i koliko ga voli. Međutim, ponekad se treba zapitati da li je to ispravno, jer onaj koji forsira takve testove vrlo lako može i upropastiti vezu.

Test br. 1.: Iznenadno zahlađenje
Čini vam se da ste savršen par, često se viđate i čujete... Međutim, iznenada partner prestaje da vas zove i čini vam se da je sav "posao" u vezi na vama i kako se samo vi trudite. Onaj ko proredi javljanja i susrete, zapravo iskušava stvarnu zainteresovanost partnera, ali na pogrešan način.

Test br. 2.: Slučajno upoznavanje prijatelja i porodice
Ako se slučajno sretnete sa njegovim roditeljima ili bliskim prijateljima, i primetite da vaš partner pomno prati vaše ponašanje, moguće je da taj susret bio izrežiran. Njemu vaše ponašanje otkriva da li ste spremni za ozbiljniju vezu.

Test br. 3: Umanjivanje važnosti vašeg odnosa
Ovo je jedna od najčešćih manipulacija na početku veze. Jedan od partnera ima čestu potrebu da ističe da se sada zabavljate, a posle ćete videti šta će biti, iako se u svemu ponašate kao pravi zaljubljeni par. Ako ne želite da se istrčavate i otkrivate osećanja, pa se složite sa njim, mogli biste pogriešiti, jer u ovom slučaju partner očekuje ljubavnu izjavu. Međutim, on ne razume koliko šteti vašem odnosu jer njegovo ponašanje izaziva sasvim suprotnu reakciju od željene.

Test br. 4: Izazivanje ljubomore
Pozove li vas na zabavu na kojoj će biti i njegova bivša ljubav, a čitavo veče više provede u razgovoru sa njom nego sa vama, najverovatnije testira koliko ste ljubomorni. Umesto da demonstrativno odete, dajte mu do znanja smirenim tonom kako vas takve igrice ne zanimaju, te da nije problem u tome što razgovara sa drugima, već to što vas zapostavlja.