Pocetna » Zanimljivosti


5 mesta na koja nikada ne bi trebalo da odete




  Ocenite članak: 0
pregleda: 768
Dodao/la: Gale
datum: 2014-06-15


Svi smo čuli za Bermudski trougao, međutim, da li ste znali da na svetu postoji još nekoliko, jednako misterioznih mesta?

Đavolje more

Ovde se takođe radi o području trouglastog oblika smeštenom uz obalu Japana, a karakterišu ga misteriozni nestanci, neobjašnjiva svetla i magnetske anomalije, a čak ga i japanska Uprava za ribolov smatra opasnim. 1952. godine na to je područje poslata ekspedicija čiji je zadatak bio da istraži ovu misteriju. Pretpostavljate - nikad se nisu vratili.

Navodno je još Kublaj Kan iskusio surovost Đavoljeg mora kada je, pokušavajući da napadne Japan preko ovog mora, izgubio više od 40.000 vojnika. Teorije su sledeće - vanzemaljski oblici života, vrata nekog paralelnog svemira, Atlantida, velike vulkanske erupcije...

Ranč Bigelou

Posed veličine 480 hektara smešten je u američkoj saveznoj državi Juta, a neobjašnjivi događaji počeli su da se zbivaju još 50-godina prošlog veka, ali postali su sve češći kada je ranč kupio bračni par Šerman 1994. godine. Prvog dana svog boravka tamo ugledali su vuka kom su se približili i koji im je čak dopustio i da ga pomaze, međutim, iznenada je skočio na ogradu i ugrizao jedno njihovo jagnje za njušku.

Teri Šerman izvadio je pištolj i pogodio vuka, ali metak životinji nije naškodio. Otišao je u kuću po sačmaru, ponovo pogodio vuka - opet ništa. Šermani su pokušali da ga potom pronađu ali njegovi tragovi odjednom su prestali kao da je nestao.

Nakon toga su svedočili brojnim NLO-ima, sakaćenju životinja i drugim sličnim stvarima. Ranč su na kraju prodali Robertu Bigelou, osnivaču Nacionalnog instituta za nauku koji i dan danas proučava fenomen ovog mesta, piše ListVerse.

Dolina San Luis

U dolini smeštenoj u jugozapadnom delu Kolorada prijavljeno je na hiljade NLO-a i na stotine unakaženih životinja. Prva među njima bila je kobila Sindi još 1967. godine koja je pronađena bez mozga. Na njoj nisu pronađene apsolutno nikakve povrede koje bi mogle da objasne kako je mozak izvađen iz glave životinje. Slično je bilo i sa svim ostalim životinjama. Sve su unakažene, a kod nijedne nisu pronađeni nikakvi rezovi, ubodi ili tragovi krvi.

Pokrenuta je i istraga koja nikada nije dala rezultate, a neobjašnjive stvari događaju se i danas.

Beningtonov trougao

Još jedan trougao, ovaj put na jugozapadu Vermonta poprište je misterioznih nestanaka. Prvo je nestao jedan lovac, zatim rekreativka koja je krenula na pešačenje, jedan veteran i još nekoliko osoba. Sve to događalo se od 1945. do 1950. godine, a nestanci su se dogodili uvek u periodu između 1. novembra i 20. decembra.

Jezero Anjikunji

Ovo jezero u kanadskoj pokrajini Nunavut 1930. godine je progutalo čitavo selo. Na mestu sela pronađeno je sve - oružje, hrana, dečje igračke, sve osim ljudi. Pronađena su tela i 7 izgladnelih vučnih pasa, a otvoren je i jedan grob.


IZVOR