Pocetna » Film


6 krupnih promena likova u seriji Igra prestola u odnosu na knjigu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1129
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-06-18


Producenti serije “Igra prestola” se trude da pažljivo prate knjige Džordža R.R. Martina Pesma leda i vatre, ali nekad im baš ne uspe; mislimo da je namerno.


Izgleda da su preskočili nekoliko ključnih vizuelnih detalja kada su prebacivali knjige na televizijske ekrane. Promene u boji kose, veličini i dodavanje noseva su samo primer razlika između Martinovih romana i HBO serije koja je po gledanosti prevazišla i Sopranove.

Iako se mnoge promene mogu objasniti budžetom, nelagodnošću kod glumaca ili je jednostavno nemoguće nešto napraviti, ostale ostaju bez logičnog objašnjenja.

Pogledajte 6 najvećih transformacija koje je HBO napravio:

1. Dario Nahaaris

Mnogi koji prate isključivo seriju ne shvataju da je trenutna atraktivna ljubav Deneris Targarjen iz Tajroša – zemlje čiji su stanovnici poznati po nošenju drečavih boja i čestom farbanju kose da bi se uklapala sa odećom. Dario je opisan u knjizi Džordža R.R. Martina kao čovek sa plavom (bukvalno plavom) kosom i plavom bradom koja se račva u tri dela. Vrhovi brkova su mu ofarbani u zlatno, što se slaže sa zlatnim zubom. Veoma seksi, zar ne?


2. Tirion Lanister

Tajronov fizički izgled u knjigama se drastično razlikuje od prikaza u seriji. Najveća u poređenju sa knjigom je Tajronov nedostatak nosa, koji je izgubio u Bici na Crnobujici. U knjizi je Tajron takođe opisan kao dosta ružniji od glumca Pitera Denklidža, sa isturenim čelom, asimetrično postavljenim očima i prilično zakržljalom nogom.


3. Džora Mormont

U seriji Targarjenski špijun pretvoren u saveznika, ser Džora Mormont je muškarac sa jakom vilicom, plava verzija Džordža Klunija – ali nije okružen damama. U Pesmi leda i vatre, ser Džora je opisan više kao Džordž Konstanca, sa tankim vratom, ćelav i prekriven količinom crnih gustim crnim maljama.


4.Tajvin Lanister

Očigledno da opekotine nisu dovoljno zastrašujuće. Producenti serije su odlučili da zaobiđu Martinovu viziju gospodara Livačke stene, koja ga opisuje kao totalno ćelavog, sa velikim brkovima, čvrstim i zlatnim poput žica.


5. Beli šetači

Jezive žeteoce smrti Bele šetače, u knjigama široko poznate pod nazivom “oni”, Martin je opisao ilustratoru grafičke adaptacije u mejlu. Sudeći po Martinu ova stvorenja su “prelepa” a opet “nehumana, elegantna, opasna”. U seriji su oni svakakvi ali lepi sigurno nisu.


6.Gvozdeni presto

Jedan od najvažnijih simbola u seriji je sam Gvozdeni presto. Ima veći karakter od malih lordova. Napravljen od hiljadu mačeva, navodno otet od neprijatelja Egona Osvajača.

U postu na svom sajtu, Martin je otkrio da je presto u seriji, simetričan, relativno mali i nije baš približan “OGROMNOM, nepravilnom, crnom i uvrntuom tronu kakvim ga je opisao.”


IZVOR