Pocetna » Zdravlje


8 najboljih biljaka za mršavljenje




  Ocenite članak: 0
pregleda: 799
Dodao/la: _Sweeper_
datum: 2011-11-07




MASLAČAK
Koren maslačka bogat je inulinom i velika je pomoć kad želite da smršate. Povoljno utiče na jetru i gušteraču, a zbog flavonoida ima i protivupalno i diuretsko delovanje. Maslačkov koren pomaže i u regulaciji šećera u krvi.


KOPRIVA
Listovi i koren koprive su neizostavni sastojak čajeva i biljnih kapi za čišćenje krvi, podsticanja boljeg rada jetre, snižavanje masnoća u krvi, za pojačavanje cirkulacije. Uz koprivu, jetra će bolje lučiti žuč u žučnu kesu, a time i olakšavati varenje masne hrane.



KOMORAČ

Plodovi komorača svojim eteričnim uljima pomažu protiv nadutosti, gastritisa, bolova u želucu, jetri i žuči. Pomažu u varenju masne hrane.

ZOVA
Cvetovi zove su diuretici i imunostimulatori. Svojim delovanjem, ali i mirisom i ukusom, odlično se uklapa u čajne mešavine koje pomažu u detoksikaciji i mršavljenju. Čisti organizam dodatno i kroz pojačano znojenje.

KAMILICA
Eterično ulje kamilice pomaže i kod gastritisa i kod hepatitisa, pojačava diurezu putem bubrega, podstiče znojenje, pomaže u metabolizmu, kod nadutosti i mučnine. Kamilica je prva biljka koja ima i blago sedativno delovanje - pomaže protiv stresa, nervoze, gladi, smiruje i olakšava san.

MATIČNJAK
Smiruje i opušta organizam, smiruje bolove i grčeve, olakšava san.

BOROVNICA
Listovi borovnice sadrže veću količinu mirtilina, supstance koja reguliše nivo šećera u krvi, podstiče rad gušterače i kompletan metabolizam. Plodovi borovice pojačavaju cirkulaciju i rad bubrega i rad jetre i žuči.

HIBISKUS
Cvetovi hibiskusa uglavnom sadrže voćne kiseline i dosta vitamina C.