Pocetna » Zanimljivosti


Amerikanac umalo izgubio pravo na lečenje zbog 26 centi




  Ocenite članak: 0
pregleda: 669
Dodao/la: Gale
datum: 2013-08-15


Jedan Amerikanac iz Nju Džersija umalo nije izgubio pravo na lečenje zbog 26 centi koliko je nedostajalo na računu njegovog zdravstvenog osiguranja.

Serđu Branku (33), nedavno je dijagnostifikovana leukemija, ali je ubrzo stigla dobra vest da je pronađen donator koštane srži, koji se potpuno podudarao sa Brankom.

Međutim, kada je sve izgledalo "kao u snu", dva meseca pred operaciju, Brankovo zdravstveno osiguranje je povučeno. Razlog - 26 centri koliko je falilo na računu zdravstvenog osiguranja.

Serđova supruga Mara, uplatila je ček od 518 dolara "Pejčeksu", firmi administratoru, koja se brinula o zdravstvenom osiguranju. Pošto su obaveze iznosile tačno 518,26 dolara, "Pejčeks" je otkazao dalje osiguranje.

Da nevolja ne ide sama, pokazalo se kada je Serđo, tri meseca od kada mu je ustanovljena leukemija, dobio i otkaz na poslu, jer zbog bolesti nije dolazio.

Iako je Mara Branko pokušavala da objasni da je posredi tehnička greška i da će doplatiti nedostajućih četvrtinu dolara, u "Pejčeksu" su odgovarali da će videti šta mogu da učine, ali rezultata nije bilo.

Na kraju se, nakon što su mediji počeli da prate slučaj, u priču uključio američki Department za rad, pa je "Pejčeks" saopštio da će vratiti retroaktivno osiguranje od maja.

Porodica Branko neće tužiti kompaniju, iako im je u Departmentu za rad rečeno da bi to mogli da urade, i da su velike šanse i da bi dobili slučaj, pošto im je sada najvažnije da dobro prođe Serđova operacija koja je zakazana za 16. avgust.


IZVOR