Pocetna » Sport


Amerikanci objašnjavaju zašto je trofej SP-a najgori na svetu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 685
Dodao/la: Gale
datum: 2014-06-12


Ovo je trofej za koji se će se žestoko boriti 32 zemlje sveta, a Amerikanci su uspeli da mu pronađu brojne mane.

"32 nacionalne fudbalske ekipe širom sveta sakupiće se u Brazilu ove nedelje kako bi pokušale da osvoje najveće sportsko takmičenje i grozan trofej. Donosimo sedam razloga zašto ovaj trofej nije vredan najvećeg sportskog događaja na planeti", piše USA Today.

1. Ružan je

Izbliza se nejasno vide zanimljivi detalji na trofeju. Izdaleka izgleda kao burito iz kamiona s hranom koji koristi foliju zlatne boje. Relativno kul izbliza, grumen bez oblika izdaleka. Kao impresionistička slika, samo obrnuto.

2. Malen je

Ovaj trofej je ekvivalent Toma Kruza - znate da je malen, ali zapravo je puno manji nego što mislite. Sa samo 36 centimetara, ta stvar je jedva veća od trofeja koji dobijete za učestvovanje u rekreativnoj ligi u drugom razredu osnovne škole.

3. Ime mu je dosadno

Službeno ime trofeja je Fifin trofej Svetskog prvenstva. Stvarno? To je to? Nema nikoga u istoriji fudbalako je dostojan toga da trofej nosi njegovo ime? Ni jedan katarski biznismen ne želi da plati za tu privilegiju? Koje jadno ime. Skoro pa možete čuti pobedničke govore: "Ceo svoj život, igrajući fudbal u dvorištu s prijateljima, putujući s juniorskom reprezentacijom kad sam bio tinejdžer i sada, kad igram za svoju zemlju na najvećoj pozornici na svetu, zamišljao sam sebe kako držim Fifin trofej Svetskog prvenstva".

4. Nema tradiciju

Zamislite Stenli Kup bez istorije, simbolizma, značenja. To je Fifin trofej. Postoji od 1974. kad je Fifa morala da zameni originalni trofej. Ovi ljudi su stariji od trofeja: Farel, Hajdi Klum, Eminem, Nil Patrik Haris.

5. Ranija dostignuća nisu zabeležena

Na dnu trofeja nalaze se imena prethodnih pobednika, ali samo onih od 1974. godine.

6. Replike za pobednike su inferiorne

S obzirom na to da se trofej dodeljuje na četvorogodišnjoj bazi, pobedničkim nacijama dodeljuje je replika trofeja. Ali one nisu izrađene od zlata, samo su premazane njime. FIFA je onaj tip koji ženi pokloni minđuše od cirkona i insistira na tome da su u pitanju pravi dijamanti.

7. To uopšte nije pehar

Ovo je najnečuvenija stvar od svih.


IZVOR