Pocetna » Sport


Amerikanci prejaki za srpske odbojkaše




  Ocenite članak: 0
pregleda: 780
Dodao/la: katy02
datum: 2012-07-30


Muška odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u nedelju od selekcije SAD 3:0 (25:17, 25:22, 25:21), u prvom kolu B grupe olimpijskog turnira u Londonu.
Aktuelni evropski prvak Srbija narednu utakmicu igra 31. jula od 10:30 sati protiv Tunisa, dok se branioci olimpijske titule Amerikanci istog dana od 17:45 sati sastaju sa Nemačkom.

Odbojkaši Srbije su meč započeli loše i nesigurno, i na prvi tehnički tajm-aut u prvom setu otišlo se kod vođstva Amerikanaca od 8:4.

Pri rezultatu 18:7 reprezentativci Srbije su se "probudili" i osvojili tri vezana poena. Tada je usledila bolja igra Srbije, što je ipak samo dovelo do manje razlike u prvom setu koji je završen pobedom SAD od 25:17.

U igri reprezentativaca Srbije bilo je mnogo grešaka, dok je u iskusnijem, američkom timu odlično funkcionisao blok i servis.

Drugi set odbojkaši Srbije su počeli odlično. Marko Podraščanin je bio dobar u bloku i napadu, pa je njegova ekipa povela 3:0. Na prvi tehnički tajm aut otišlo se sa 8:6 za srpske olimpijce.

Amerikanci su u drugom setu prvi put poveli sa 19:18, kada je linijski arbitar dosudio sumnjiv aut. Usledilo je pet vezanih poena SAD na servis korektora Klejtona Stenlija koji je bio najbolji u svom timu.

Reprezentativce Srbije nije služio servis kao na startu seta. Trostruki prvaci olimpijskih igara sigurnom igrom su drugi set priveli kraju 25:22.

I u trećem setu Amerikanci su dokazali ulogu favorita. Nastavili su odličnim servisima i dobrim prijemom lopte.

Pri rezultatu 10:4 za Amerikance trener Igor Kolaković je od odbojkaša, iako pri ogromnoj prednosti protivnika, tražio maksimalnu angažovanost, ali su i nakon toga delovali neorganizovano i nemoćno naspram branioca zlata iz Pekinga.

Ranije danas u prvom meču B grupe Rusija je pobedila Nemačku sa 3:0 (31:29, 25:18, 25:17), a od 23 sata sastaju se Brazil i Tunis.