Pocetna » Film


Andželini Žoli uručeno priznanje "Počasna građanka Sarajeva"
  Ocenite članak: 0
pregleda: 798
Dodao/la: katy02
datum: 2012-07-11


Holivudska glumica i redateljka Andželina Žoli (Angelina Jolie) primila je specijalno priznanje Počasna građanka Sarajeva.
Njoj je priznanje dodeljeno 6. aprila 2012. na Dan Sarajeva, a sinoć joj je i zvanično uručeno kao "izuzetnoj umetnici i velikoj prijateljici Sarajeva".

"Vreme koje sam provela u Bosni, kao i ljudi koje sam tu upoznala, zauvek su me promenili. Ne mogu vam reći koliko mi znači to što sam proglašena za počasnog građanina Sarajeva, grada tako priraslog mom srcu", izjavila je Žoli prilikom primanja priznanja.

Ona je juče doputovala u Sarajevo sa troje dece, gde je otvorila Sarajevo talent kampus, pri Sarajevo film festivalu i održala predavanje mladim umetnicima iz regije.

Rekla je da je zahvalna jer ima priliku da vidi druge zemlje i kulture. "Bila sam vrlo mlada kada sam postala uspešna, ali nisam bila potpuno zadovoljna, htela sam stoga posetiti različita mesta", kazala je Žoli.

Govoreći o svom rediteljskom prvencu "U zemlji krvi i meda", Adželina Žoli je istakla da je nakon tog "neverovatnog iskustva" mnogo naučila, te da se njen pogled na svet posle toga drastično promenio.

Prema njenim rečima, u regiji bivše Jugoslavije ima mnogo dobrih glumaca. "Postoji nešto tako posebno u ovoj regiji i u ljudima. Oni su drugačiji i donose tako jedinstven doprinos svetu i umetnosti. To svetu treba", rekla je ona.

Žoli će večeras prošetati crvenim tepihom na Sarajevo film festivalu, pred prikazivanje filma "Žena koja je obrisala suze".


0   Spam
Dagmar   (2012-07-21 1:05 PM)
Do sada sam je voljela videti u kinima ali kako se blamira kod nas vise je nemogu videti ocima, a ni njenog kucnog ljubimca pita