Pocetna » Film


Angelina Jolie u Kambodži snima film o krvavom režimu Crvenih Kmera
  Ocenite članak: 0
pregleda: 379
Dodao/la: BMW
datum: 2015-07-31


Angelina Jolie, glumica koja je postala rediteljica, snimat će u Kambodži film o krvavom režimu Crvenih Kmera viđenom očima djevojčice, objavio je taj američki videoservis.

Film se temelji na knjizi "Prvo su mi ubili oca", u kojoj se aktivistkinja za ljudska prava Loung Ung sjeća strahota proživljenih u vrijeme tog komunističkog režima koji je između 1975. i 1979. pobio dva miliona ljudi.

"Knjiga Loung duboko me dirnula", rekla je glumica i rediteljica, prenosi Netflix. "To mi je pomoglo da bolje shvatim kako djeca doživljavaju rat i kako on na njih utječe".

"Priča mi je također pomogla da se više približim stanovnicima Kambodže, domovine mog sina", rekla je govoreći o svom posvojenom sinu Maddoxu.

Trinaestogodišnji dječak će sudjelovati u nastanku filma, piše Netflix, ne otkrivajući o kakvoj je saradnji riječ. Film bi se trebao naći u distribuciji 2016. godine. Jolie je kao rediteljica debitirala 2011. filmom "U zemlji krvi i meda" koji govori o ratu u BiH.

Film "Nepobjedivi" (2014.), o junaku Drugog svjetskog rata kojeg su zarobili Japanci, nominiran je za Oscara u tri kategorije.


IZVOR