Pocetna » Zanimljivosti


Anonymous Srbija hakovali Grand produkciju i City records




  Ocenite članak: 2
pregleda: 861
Dodao/la: Xardas
datum: 2012-02-28


Haktivisti "Anonymous Srbija", kako su i obećali, počeli su svoje akcije po domaćem webu. Prvi na meti za "deface" bili su, pored ostalih, i sajtovi Grand Produkcije i City Recordsa. Počela je Operacija Crni Mart, izgleda...
Kako sve akcije danas kreću - sa Twittera, i akcija srpskih Anonymousa je eksplodirala objavljivanjem "tweeta" sa naloga 99% Srbija, koji možete videti na slici. Haktivisti su tako bez ustezanja objavili da je sajt City Recordsa "defaced" (hakovan tj. obezličen), na kome i sada ako uđete stoji slogan "Počelo je" i potpis "Anonymous Srbija".


"Za svo trovanje srpske mladeži", kako su naveli na svom Twitter nalogu, Anonymous Srbija su hakovali i sajt Grand Produkcije koji sada izgleda kao što možete videti na slici u nastavku. Za objavljivanje ova akcije bio je zadužen Twitter nalog AnonSrbija.

Niz Facebook grupa i profila redovno prati akcije Anonymous Srbija, a jedna od aktivnijih je SeRBian ReVOLUTION- Globalna ReVOLUCIJA 2011 i naravno "zvanična" Anonymous Srbija gde haktivisti ni najmanje ne kriju svoje stavove povodom zаkоna Intеrnеt cеnzurisаnjа kakvi su SОPА, АCТА i PIPА.


U ovom naletu akcije nazvane Operacija Crni Mart, "defaceovani" su i sajtovi SNS Grocka i Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja mada je svakako najviše odjeknulo hakovanje Grand Produkcije i City Recordsa. A sve ovo je u okviru akcije borbe "protiv korporativnih muzičkih, filmskih i medijskih kompanija", koje, kako navode, žele da na ovaj način "udare gde ih najviše boli - u njihov profit".