Pocetna » Zanimljivosti


Anonymousi:Nećemo Rušiti Internet !!!




  Ocenite članak: 1
pregleda: 833
Dodao/la: Xardas
datum: 2012-04-01


Hakerska grupa Anonimus zapretila je pre nekoliko dana da će danas potpuno zaustaviti internet u "Operaciji pomračenje". Međutim, na svom zvaničnom Youtube kanalu objavili su poruku da to ipak neće uraditi jer nije njihova kolektivna ideja.

Anonimusi su kazali kako oni kao kolektiv ne stoje iza pretnji gašenja interneta. Poručuju kako postoji mogućnost da su te pretnje došle od raznih vlada čiji je cilj donošenje striktnijih zakona kada je reč o internetu.
"Setite se, imali su nekoliko takvih operacija u prošlosti. Napad na internet može uraditi pojedinac, ali ne i Anonimusi kao kolektiv. Ovo je možda bio način da se diskreditujemo u očima javnosti", poručuju Anonimusi između ostalog preko Youtubea.

Kako kažu, nema potrebe za "zamračenjem" interneta niti napadom na internet provajdere.

"Na kraju, više bi štete bilo naneseno običnim ljudima nego korumpiranim vladama. To nije cilj našeg kolektiva. Nema pravde u nanošenju štete nevinim ljudima, nema izgovora za to. Vlade nas svađaju međusobno kako bi skrenuli našu pažnju sa stvarnih problema", poručuju te nastavljaju:

"Ne verujete velikim medijskim korporacijama. Ukoliko dođe do napada sutra, znajte da mi kao kolektiv nemamo ništa s tim i nećemo preuzeti odgovornost. Ne verujemo u cenzuru. Verujemo da je ovo priča Vlade SAD-a", poruka je Anonimusa.


-1   Spam
BMW   (2012-04-01 1:12 PM) [Sadrzaj]
Tooooooooooooooooooooooooooooo