Pocetna » Zanimljivosti


Anonymousi "Ruše" Internet
  Ocenite članak: 2
pregleda: 336
Dodao/la: Xardas
datum: 2012-03-28


Blokadom imena internet domena () hakerska grupa "Anonimus" planira da potpuno zaustavi internet. "Operacija Pomračenje" zakazana za subotu, 31. mart.

Hakerska grupa "Anonimus" zapretila je da će u subotu, 31. marta, potpuno zaustaviti internet u "operaciji Pomračenje" (Operation Global Blackout), koja je na forumima na mreži pokrenula brojne rasprave o tome da li je i kako to moguće izvesti.

Saopštenje "Anonimusa" Hakerska grupa koja je od formiranja, 2008. godine, onesposobila brojne sajtove, tvrdi da će blokirati sistem imena domena (DNS).

Britanski stručnjak i profesor Alan Vudvord kaže za Bi-Bi-Si da će, ako uspeju, "Anonimusi" oboriti "telefonski imenik čitavog interneta", koji veb-adrese pretvara u ono što internet zapravo koristi, tzv. internet protokol, i tako internet učiniti beskorisnim.

Dobri poznavaoci mreže smatraju da je to moguće izvesti ako bi se na najvišem nivou DNS-a izveo napad u kojem se internet server preplavi sa toliko zahteva da više nije u stanju da odgovori na legitimne zahteve, što bi se zatim prenelo na celu mrežu.

To bi, kako se tvrdi, moglo da se postigne, recimo, tako što bi hakeri tuđe kompjutere, uz pomoć virusa, pretvorili u "robote za slanje zahteva", čega vlasnici računara ne moraju ni da budu svesni.

Ista tehnika korišćena je krajem februara kada je sprečen pristup stranici Interpola, što je samo jedna od mnogih organizacija koje su bile žrtve hakera proteklih godina. Postavlja se pitanje, međutim, da li je moguće koristiti slične postupke kako bi se stvorilo dovoljno prometa da se zaista zaustavi čitav internet.

Akcije "Anonimusa" uperene su, kako ističu hakeri, protiv cenzure na internetu i svega što predstavlja krupni kapital.


0   Spam
Vampire-in-attent   (2012-03-30 0:54 AM)
Drzim im palceve da uspeju u tome ako ce to stvarno uraditi.... :)

0   Spam
LaMistress   (2012-03-29 1:55 AM)
e tako i treba pa da se vidi ko je gazda

jos ih treba natjerati da vrate megaupload

0   Spam
Leksi   (2012-03-28 11:00 PM)
Konacno da neko nesto pametno hoce da izvede.

0   Spam
BMW   (2012-03-28 10:48 PM)
E neka,svaka čast !!!