Pocetna » Film


Antonio Banderas kao papa Franjo?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 775
Dodao/la: Gale
datum: 2013-12-12

Slike iz Antonio Banderas kao papa Franjo?


Pietro Valsecchi, uspješni talijanski producent koji stoji iza dva najunosnija talijanska filma ikad (Che bella giornata iz 2011. te ovogodišnjeg Sole a catinelle) želi popularnog španjolskog glumca Antonia Banderasa da preuzme vodeću ulogu u filmu te da utjelovi Jorgea Maria Bergoglia u njegovim mlađim danima, prije no što je postao papa. Banderas još nije dao službenu izjavu je li prihvatio ulogu ili se tu radi samo o Valsecchijevim željama.

Papa Franjo, čiji pontifikat je počeo ove godine u ožujku, uzdrmao je svjetsku javnost te postao vrlo popularan u jako kratkom vremenu zbog svojih stavova. Navodno je apsolutni favorit za osobu godine koju odabire TIME časopis.



No za sada još nema nekih većih filmova koji se rade o njegovom životu iako postoje najave nekolicine projekata koji bi se eventualno mogli dogoditi, uključujući i film The Vatican Ridleya Scotta u kojem će se u ulozi pape naći Bruno Ganz no nije poznato hoće li taj film zapravo imati veze sa novim papom.

Drugi najavljeni film o njegovom životu koji je u pripremi režirat će Alejandro Agresti, a papu bi trebao utjeloviti Rodrigo De La Serna, najpoznatiji po višestruko nagrađivanoj ulozi u filmu Dnevnik s motocikla. Agrestin film nosi naziv Priča o jednom svećeniku, a planira prikazati život pape Franje od njegove mladosti pa sve do izbora za duhovnog vođu rimokatoličke crkve.


IZVOR