Pocetna » Estrada i Tv


Austrija pobjednik Eurosonga 2014: Conchita Wurst osvojio srce Evropljana
  Ocenite članak: 0
pregleda: 288
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-05-12


Austrijski predstavnik Conchita Wurst pobjednik je Eurosonga 2014. Austrija je pobijedila sa ubjedljivih 290 bodova, nakon 48 godina. Predstavnik Crne Gore Sergej Ćetković osvojio je 18. mjesto sa pjesmom "Moj svijet".

Veliku pažnju i ovacije publike izazvao je predstavnik Austrije Thomas "Tom" Neuwirth, poznatiji kao Conchita Wurst. Poznat je po tome što se na svojim nastupima oblači kao ženska osoba, ali i pored šminke ostavlja svoju muževnu bradu. Publika je u glas pjevala njegovu pjesmu "Rise Like a Phoenix" koja ga je dovela do pobjede, tako da će 60. takmičenje za najbolju pjesmu Evrope biti održano u Beču.

Spektakularno veče u Kopenhagenu otvorila je predstavnica Ukrajine Mariya Yaremchuk s pjesmom "Tick Tock", koja je bila jedna od ovogodišnjih favorita.

Predstavnik Crne Gore Sergej Ćetković nastupio je na 8. mjestu s pjesmom "Moj svijet". Društvo na sceni mu je pravila klizačica Jovana Stanisavljević koja je oduševila svojim plesnim umijećem. No, izbor za najbolju pjesme Evrope 2015. godine neće se održati u Crnoj Gori jer je Ćetković okončao na 18. mjestu sa 37 bodova.

Slovenija je nastupila na 17. mjestu. Predstavnica Tinkara Kovač predstavila se pjesmom "Round and round".

U finalima Eurosonga 2015. mjesto u finalu su osigurale zemlje "velike petorke" Italija, Velika Britanija, Njemačka, Francuska i Španija i domaćin Austrija.


IZVOR0   Spam
LoveDoctor   (2014-05-15 3:25 AM)
Ne mogu da shvatim da neko jos uvijek prati eurosong... i po meni su gori ljudi i mediji koji pridaju znacaj ovom retardu i retardiranom "natjecanju"

0   Spam
Vagabond83   (2014-05-12 5:35 PM)
WHAT creature is this!!!?
Sledece godine poBEDNIK eurosonga muskarac sa zenskim grudima.

+2   Spam
UGHpeople   (2014-05-12 2:40 PM)
Negde sam pročitala sledeće: " Prosečni Srbin je zgrožen pojavom Končite Vurst, muškarca u haljini, sa bradom i dugom kosom. Prosečni Srbin se moli Isusu Hristu, muškarcu u haljini, sa bradom i dugom kosom." - Moje pitanje, kojem debilu bi još palo na pamet da upoređuje Isusa sa ovom nakazom? Po ovoj logici, znači Isus se šminkao i nosio štikle i ženske haljine? lele Bože oprosti im ne znaju šta pišu,  ni ova nakaza što je pobedila ne zna šta radi, a ni svi ti što su glasali da ovo pobedi!

0   Spam
Admin   (2014-05-12 2:45 PM)
Pa jel zaista postoji neko ko misli da je ovo pobedilo glasovima naroda nije bitno iz koje drzave. :)

Sve je to namesteno. :)

0   Spam
UGHpeople   (2014-05-12 2:53 PM)
A otkud znam :) I ne znam šta su sa ovime hteli postići... da pokažu muškarcima kako treba da se oblače? lol :p