Pocetna » Film


BAFTA: „Boyhood“ najbolji film, najviše nagrada za „Hotel Grand Budapest“




  Ocenite članak: 0
pregleda: 996
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-02-09


Najbolji glumci su Eddie Redmayne, Julianne Moore, J.K. Simmons i Patricia Arquette čime su potvrdili status favorita za Oskara


Mjesec dana nakon objave nominiranih dobili smo pobjednike!

Svečanost 68. godišnje dodjele nagrada prestižne Britanske filmske akademije poznatu kao BAFTA nagrade vodio je Stephen Fry, a trijumfirali su Boyhood i Hotel Grand Budapest.



Boyhood je odnio nagradu u kategoriji najboljeg filma, Richard Linklater proglašen je najboljim redateljem, a Patricia Arquette najboljom sporednom glumicom.

Hotel Grand Budapest imao je najviše nominacija (11), a osvojio je i najviše nagrada (4): najbolja originalna glazba, najbolji dizajn kostima, najbolja produkcija, a Wes Anderson je nagrađen za najbolji originalni scenarij.



Birdman je jedan od najvećih gubitnika ovogodišnje BAFTA-e: od 10 nominacija osvojio je samo jednu, onu za najbolju kinematografiju. No, najveći gubitnik je ipak priča o čovjeku čiji je izum igrao ključnu ulogu u 2. svjetskom ratu, Igra oponašanja s Benedictom Cumberbatchem, koja od 9 nominacija nije osvojila niti jednu nagradu.

10 nominacija imala je i biografska drama o genijalnom fizičaru Stephenu Hawkingu, Teorija svega, a osvojila ih je tri: za najbolji britanski film, Eddie Redmayne odnio je pobjedu u kategoriji najboljeg glavnog glumca, a Anthony McCarten je nagrađen za najbolju adaptaciju scenarija.



Osim Eddieja Redmaynea i Patricije Arquette, kao glumci su trijumfirali J.K. Simmons (najbolji sporedni glumac, Whiplash - Ritam ludila) i Julianne Moore (najbolja glumica, Still Alice). Najbolji animirani film je LEGO film.

Jesu li i ove godine dobitnici BAFTA nagrada pokazatelj kome će pripasti ona najprestižnija, Oscar, kao što je to bilo posljednjih šest godina, saznat ćemo za dva tjedna (dodjela će se održati u nedjelju, 22. veljače).



IZVOR