Pocetna » Zanimljivosti


Bajaga: Ne želim da razočaram ljude!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1083
Dodao/la: milospravicar
datum: 2012-01-05



Momčilo Bajagić Bajaga je poslednjih mesec dana sa svojim bendom “Instruktori” gotovo svakog drugog dana imao koncerte. Zajedno s Jelenom Rozgom oni su bili su na turneji koja je obuhvatala nastupe u osam gradova Hrvatske.
“Svirali smo u Budvi, tik pored mora. U jednom momentu zapljusnuo nas je talas. Najgore je prošao Žika, koji je bio potpuno mokar. Naravno, svirku smo završili. Uvek me je u životu pratila voda na nastupima. Jedan od prvih koncerata na Tašmajdanu odsvirali smo uprkos pljusku i to je ostao jedan od naših najboljih nastupa. U horoskopu sam vodolija, možda to ima veze s tim”, kaže Bajaga.
On je i ovu Novu godinu dočekao radno, ali su s njim bile i supruga Ema i kćerka Anđela.
“Volim, naravno, kada dođu na moje svirke, kada je to negde blizu. Nekad se desi da sviramo daleko i tada je nemoguće organizovati da s nama idu i članovi porodica. Za nas, muzičare, ovo je period kada ima dosta posla i trudimo se da to profi uradimo. U januaru zato imamo vremena da se posvetimo najbližima.”
Sada, međutim, kaže da ga čeka zasluženi odmor, jer je pored uspešne turneje uspeo da sa bendom spremi i novi album.
“Novi album će se pojaviti na proleće. Snimali smo sve pesme starinski, uživo u studiju. Posle smo sve to, naravno, dopunjavali i tonski sređivali, ali u osnovi sam hteo da imamo retro zvuk. Snimili smo do sada nekih osam pesama.”
Zvuk koji su on i „Instruktori“ spremili je klasično rokerski, kako u šali kaže, to je zvuk na drva.
“Ima zaista različitih pesama, neke su vesele i one će, siguran sam, brzo naći put do naše publike. Balada “Ako misliš da je kraj” će verovatno biti jedina spora na CD-u. Ne želim da razočaram ljude koji godinama vole ono što radim, tako da se dosta trudim oko tekstova. Radim na njima danima dok skroz “ne legnu” i dok nisam potpuno siguran da ću ih lako otpevati i zapamtiti”, kaže legenda naše muzike.