Pocetna » Sport


BALI: Ana Ivanović (opet) za titulu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 870
Dodao/la: _Sweeper_
datum: 2011-11-07




Ana Ivanović je izborila plasman u finale turnira u Baliju, pošto je sa ubedljivih 2:0, po setovima 6;1, 7:5 pobedila Ruskinju Nađu Petrovu posle nepunih sat i po vremena.

Ana je furiozno dobila prvi set, a zatim je neočekivano posustala u nastavku, iako je imala prednost od 2:0 u gemovima. Petrova, 31. sa WTA liste, uspela je da stigne do izjednačenja (5:5), nakon što je Ana propustila nekoliko prilika za brejk u 10. gemu i šansu da završi meč.

Ivanovićeva se brzo "iskupila" u nastavku, oduzela protivnici servis i zasluženo izborila plasman u finale turnira koji je osvojila prošle godine.

Ana, koja je ove sezone dobila specijalnu pozivnicu organizatora, izjavila je posle meča da je u drugom setu bila u nezgodnoj situaciji.

"Nađa uvek igra dobro i to je potvrdila i u drugom setu. Neobjašnjivo sam pala u igri, ali sam, na sreću, uspela da pronađem pravi ritam, iskoriristim šanse i dobijem meč. Veoma sam srećna što ću ponovo igrati za titulu na ovom turniru", izjavila je 26. igračica sveta posle pobede i plasmana u prvo finale ove godine.

U borbi za titulu srpska teniserka će se u nedelju ujutro sastati sa Anabel Medinom Gariges iz Španije, kojoj je polufinalni meč zbog povrede predala Nemica Sabine Lisicki kod vođstva od 6:3, 4:6, 4:0.

Ana i Medina Gariges do sada su odigrale tri meča u karijeri i srpska teniserka dobila je dva.

Ivanovićeva je slavila na Rolan Garosu 2007. i dve godine kasnije u Fed kupu. Španska igračica bila je bolja jedino 2004. u prvom njihovom susretu u Luksemburgu.

Turnir na Baliju, na kojem učestvuje samo osam igračica, poznat i kao "utešni Masters", igra se za ukupni nagradni fond od 600.000 dolara.