Pocetna » Sport


Barcelona - Juventus 3:1: Katalonski div na krovu Evrope!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1208
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-06-07


Sezonu iz snova Barcelona je zaključila naslovom evropskog prvaka. Katalonski div je u finalnom susretu Lige prvaka igranom u Berlinu potpuno zasluženo trijumfovao protiv Juventusa rezultatom 3:1.




Katalonci su tako osvojili treći naslov u sezoni, nakon što su osvojili špansku Primeru i Kup Kralja!

Gol na otvaranju

Otvaranje iz snova za Barcelonu pogotkom za 1:0 u četvrtoj minuti ukrasio je Ivan Rakitić. Odličnu akciju Neymara i asistenta Inieste rutinski je u vodstvo Katalonaca pretvorio hrvatski reprezentativac.

Pet minuta kasnije pored stative šutirao je Neymar. U 14. minuti Buffon sjajnom intervencijom spašava Juventus nakon još jednog pokušaja Neymara. Šest minuta prije odlaska na odmor prizemnim udarcem golu Juventusa prijetio je Luis Suarez.

Kazna za promašaje

Drugo poluvrijeme započelo je velikom prilikom Luisa Suareza čiji je udarac iskosa sa lijeve strane odličnom intervencijom zaustavio Buffon.

Kazna za propuštene prilike uslijedila je u destoj minuti nastavka kada je pogodak za 1:1 postigao Alvaro Moratta. Prethodno je šutirao Tevez čiji je udarac Ter Stegen odbio do španskog internacionalca kojemu nije bilo teško pogoditi mrežu Barcelone.



U 62. minuti šut je isprobao Tevez, a lopta je otišla iznad prečke.

Suarez i Xavi

Dvadeset minuta prije kraja Barcelona po drugi put na utakmici dolazi u vodstvo. Strijelac je bio Luis Suarez. Prethodno je Messi šutirao ka golu Juventusa, Buffon je odbio loptu, ali samo do Urugvajca koji ju je pospremio u mrežu Stare dame.

Nekoliko minuta kasnije zbog igranja rukom poništen je pogodak Neymara. Od 77. minute u timu Barcelone zaigrao je Xavi Hernandez. Bio je to njegov 151. nastup u Ligi prvaka čime je postao igrač sa najvišim brojem nastupa u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

Tačka na i

Konačanih 3:1 u posljednjim sekundama utakmice postavio je Neymar. Odlično odigran kontra napad Barcelone u pogodak je preciznim udarcem pretvorio reprezentativac Brazila.



IZVOR