Pocetna » Sport


Barceloni odgovara neslaganje Pjanića i Zemana




  Ocenite članak: 0
pregleda: 812
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-29


Sve više se špekuliše o prelasku bh. veznjaka Miralema Pjanića u redove katalonskog giganta Barcelone, a italijanski štampa se jutros sa posebnom pažnjom osvrnula na situaciju našeg fantaziste u redovima Rome.
Miralem Pjanić je bio jedno od najvećih iznenađenja u prethodnoj sezoni, iako je doveden iz Lyona kao jedan od najvećih talenata, rijetko ko je očekivao da će popularni Mire u kratkom roku zadiviti ikone kakve su Francesco Totti, Daniele De Rossi, ali i sve navijače kluba.

Ipak, ove sezone sa dolaskom češkog stručnjaka Zdeneka Zemana na klupu Vučice, Pjanićeva situacija nije tako jednostavna, pa je naš as uglavnom ostavljan u drugi plan.

Ipak, Pjanić je u posljednje dvije utakmice Rome pokazao da je ponajbolji igrač kojeg Zeman ima u kadru, pa je u potpunosti iskoristio svoje šanse sa odličnim igrama i fenomenalnim ocjenama. Ipak, Pjanićevi odnosi sa trenerom Zemanom su i dalje zahlađeni, te je sve izglednija njegova želja za promjenom sredine.

Sve ovo detaljno prati velika Barcelona, koja, kako pišu svi inostrani mediji vidi Malog princa kao nasljednika možda i najboljeg veziste na svijetu Xavija Hernandeza, kojem se uprkos sjajnim igrama, kao i uvijek, bliži trenutak završetka karijere.

U svakom slučaju, uprava Rome neće dugo moći odolijevati ponudama Barcelone, a ukoliko ubrzo u Rim stigne ponuda koja će zadovoljiti ukuse uprave Vučice, Pjanić bi jako brzo mogao obući dres Blaugrane.