Pocetna » Estrada i Tv


Barimba i prijatelji priskaču u pomoć djeci nakon poplava




  Ocenite članak: 0
pregleda: 751
Dodao/la: BMW
datum: 2014-05-29


Prva klapa na snimanju posebne epizode poznatog dječijeg serijala "Barimba" pala je u studiju produkcijske kuće Marletti.

U ovoj epizodi, iskusni moreplovac Barimba i njegovi mali prijatelji, razgovaraju o tome šta se desi nakon poplava, te koje sve opasnosti vrebaju djecu i kako se od njih zaštititi.

Cilj produkcije je da se najmlađima, na zabavan način prilagođen njihovom uzrastu, ukaže na opasnosti, kojima i djeca i odrasli mogu biti izloženi tokom i nakon prirodnih nesreća kakve su poplave. Prijateljski lik Barimbe djeci govori o važnosti lične higijene, koja je presudna u zaštiti od zaraznih bolesti, ispravnom korištenju vode, ali i tome kako se zaštititi od mina, koje su nakon poplava, jedna od najvećih prijetnji sigurnosti i životima građana, a naročito djece.

Pored animiranog filma, Barimba će se pojaviti i u šest kratkih televizijskih i radiospotova, od kojih svaki sadrži ključne poruke o higijeni, sigurnosti i zaštiti, koje su prethodno verifikovale i nadležne institucije u BiH.

Najupečatljiviji dio u okviru produkcije je pjesma "Peri ruke", koja već nakon prvog slušanja ulazi u uho, a s njom, nadamo se, i osnovna poruka o tome kako ostati zdrav.

Produkciju animiranog filma i spotova, koji će se emitovati na programima Javnog RTV servisa, te lokalnih radio i televizijskih stanica, kao i na društvenim medijima, omogućili su UNICEF, Misija OSCE-a i World Vision BiH.


IZVOR