Pocetna » Zanimljivosti


Beograd: Pas koji je voleo trolejbus (FOTO)
  Ocenite članak: 0
pregleda: 366
Dodao/la: GothicWolf
datum: 2013-07-31


Novinar i urednik "Studija B" Milorad Roganović stavio je na svoj Fejsbuk profil fotografije psa koji je fino ušao u trolejbus, seo na sedište, a posle nekoliko stanica izašao. Neverovatno!- Pas je ušao potpuno sam kod "VMA" na Banjici, seo i provozao se do Zvezdare. Neverovatno. Urban Dog - Napisao je Milorad Roganović.

Neki od komentara su: "Verovatno je u prošlom životu bio čovek". "Ljudina!" "Sudeći po ponašanju - definitivno Beograđanin, roker..."Blic piše da je ovaj napušteni pas, koji se već nekoliko meseci gradom vozi autobusima i trolejbusima GSP-a, osvojio simpatije brojnih Beograđna. Iako na prvi put zabavna, ovo je zapravo tužna priča, jer se on tu krije od hladnoće. Zato je grupa entuzijasta i ljubitelja životinja odlučila da ovom "urbanom" Beograđaninu pronađe dom.

Inicijativa za udomljavanje "psa koji voli trolejbuse" potekla je sa Fejsbuka, gde se grupa ljubitelja životinja spontano organizovala kako bi pomogla ovom putniku.

- Zajedno smo u ovome jer nas potresa priča napuštenih pasa. Činimo koliko možemo, nismo lude niti zaludne, svesne smo situacije, ali i nešto učiniti je uvek bolje nego ne učiniti ništa. Organizujemo se i delujemo po potrebi, a ljubav i volju uvek imamo - kaže Snežana Bulajić, docent Fakulteta veterinarske medicine, koja je skrenula pažnju na akciju.Snežana dodaje da ni ona ni ostali uključeni u akciju udomljavanja nisu članovi bilo kakve organizacije, već jedostavno žele da pas bude "zbrinut, voljen, mažen i pažen".

- On je pravi, urbani Beograđanin, pripada Beogradu, i tu mora ostati - zaključuje Snežana.

Ukoliko primetite ovog putnika u vozilima GSP-a, a u mogućnosti ste da mu pružite dom i ljubav - ne ustručavajte se da to i učinite! Odvedite ga vašoj kući i okončajte njegovo "lutanje" Beogradom.


IZVOR


0   Spam
IntimenFrizuren   (2013-08-11 4:33 PM)
drug pas