Pocetna » Sport


Borusija osvojila Superkup i deklasirala Pepov Bajern




  Ocenite članak: 0
pregleda: 742
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-28

Slike iz Borusija osvojila Superkup i deklasirala Pepov Bajern Slike iz Borusija osvojila Superkup i deklasirala Pepov Bajern Slike iz Borusija osvojila Superkup i deklasirala Pepov Bajern Slike iz Borusija osvojila Superkup i deklasirala Pepov Bajern


Sezona u ligama petice otvorena je nemačkim Superkupom i to na spektakularan način. Do trofeja je došla Borusija iz Dortmunda koja je u sjajnoj atmosferi na svom Signal Iduna parku pobedila minhenski Bajern sa 4:2 (1:0) i svojim navijačima najavila da im predstoje velike bitku sa ekipom Pepa Gvardiole.



Puleni Jirgena Klopa su tako poslali jasnu poruku prošlogodišnjem osvajaču triple krune da nemaju nameru i ove sezone da im prepuste sve trofeje, dok je novi trener Bajerna propustio prvu priliku da podigne pehar.

Finalisti Lige šampiona su prikazali fudbal za uživanje, na kakav su nas uostalom i navikli, sa mnogo lepih poteza, a ovoga puta je bilo šest pogodaka u duelu koji su obeležili Ilkaj Gundogan i Arjen Roben. Krenulo se žestoko i već posle 20 minuta mogla su da "padnu" četiri gola, ali je viđen samo jedan.



"Milioneri" su poveli u šestom minutu kada je Robert Levandovski prošao po desnoj strani i uposlio Bendera čiji je šut Štarke loše zaustavio, pa Rojsu nije bilo teško da zatrese mrežu za 1:0.



Usledili su naleti Bavaraca, ali je Vajdenfeler fenomelano ukrotio pokušaje Mandžukića i Šaćirija. Njihovu ofanzivu u dva navrata je prekinuo Levandovski, ali poljski napadač nije imao sreće. Prvi put mu je gol poništen zbog sumnjivog ofsajda, a onda se Štarke iskupio za kiks kod vodećeg pogotka i "skinuo" mu čist zicer.



Po povratku igrača sa odmora, publika na nekadašnjem "Vestfalenu" je tek mogla da uživa. Bajern je nastavio sa naletima koji su se konačno isplatili u 55. minutu kada je Lam pogodio u glavu Robena, a krilni napadač je anulirao zaostatak.

Međutim, samo za kratko, jer je 60 sekundi bilo potrebno domaćinu da ponovo stekne prednost. Na scenu je stupio Gundogan i prvo naterao Van Bujtena da odličan postigne autogol, a onda je fenomenalnim driblingom "izbacio" Tomasa Milera i sa distance pogodio donji desni ugao za 3:1.

Uzbuđenja nisu izostala ni u finišu - Miler je na sjajan pas Alkantare uzdrmao prečku, a pre toga je Roben uspeo da još jednom prepolovi zaostatak. Jirgen Klop je dao priliku novajliji Aubamejangu da debituje, a on mu se revanširao asistencijom Rojsu za konačnih 4:2 i veliko slavlje na tribinama.


IZVOR