Pocetna » Film


Bradley Cooper postaje redatelj
  Ocenite članak: 0
pregleda: 275
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-03-25


Treći remake filma 'Zvijezda je rođena' mogao bi biti redateljski prvijenac planetarno popularnog glumca


Bradley Cooper nalazi se u pregovorima za svoj redateljski prvijenac. Radi se o remakeu filma Zvijezda je rođena koji Warner Bros. ima u planu već neko duže vrijeme.

Film, koji će se temeljiti na filmu iz 1937. godine, sa Janet Gaynor i Fredericom Marchom u glavnim ulogama, bavi se pričom o poznatom glumcu koji pomaže mladoj glumici u usponu da pronađe slavu, iako se njegova karijera nalazi u silaznoj putanji radi godina i ovisnosti o alkoholu.Warner Bros. već nekoliko godina radi na remakeu filma. Clint Eastwood, koji je režirao Cooperovog Snajperista, je bio vezan uz projekt još od 2011. godine. U jednom je trenu uz projekt bila vezana i Beyoncé no sve je stalo kada je ona ostala trudna pa je Eastwood prešao na druge projekte.

Film Zvijezda je rođena redatelja Williama A. Wellmana bio je vrlo uspješan. Od osam nominacija za Oscara osvojio je dva (za najbolji scenarij i počasni Oscar za fotografiju) te je već dobio svoje remake i to čak dva puta. Prvo 1954. sa Judy Garland i Jamesom Masonom, koji su za svoje uloge osvojili Zlatne globuse.

Drugi remake, sa Barbrom Streisand i Krisom Kristoffersonom izašao je 1976., a režirao ga je Frank Pierson. Film je osvojio pet nagrada Zlatni globus, uključujući onu za najbolji film, kao i Oskara za najbolju originalnu pjesmu - Evergreen koju je izvela Streisand.


IZVOR