Pocetna » Zanimljivosti


Budućnost tramvaja iz „Uralvagonzavoda“




  Ocenite članak: 0
pregleda: 728
Dodao/la: Gale
datum: 2014-07-15

Slike iz Budućnost tramvaja iz „Uralvagonzavoda“ Slike iz Budućnost tramvaja iz „Uralvagonzavoda“ Slike iz Budućnost tramvaja iz „Uralvagonzavoda“


Crni tramvaj „r-1“, ruske kompanije „Uralvagonzavod“, obećava novi nivo udobnosti i bezbednosti. Svoj debi tramvaj će imati u Jekaterinburgu, a dizajnerski tim se našalio i dao mu nadimak „'ajfon' na šinama“.



Ruski gradovi koji teže ka tome da razviju sisteme javnog prevoza, uskoro će imati „zvezdanu opciju“ da kupe „r-1“, piše Raša tudej.

Uglačani crni tramvaj izgleda kao nešto što bi prevozilo Darta Vejdera iz Ratova zvezda i obećava novi nivo udobnosti i bezbednosti.

„R-1“, ili „Rusija jedan“ je delo „Uralvagonzavoda“, kompanije najpoznatije po proizvodnji naprednih ruskih tenkova.



Tramvaj je predstavljen na sajmu "Innoprom-tech 2014". Za razliku od mnogih stranih proizvođača tramvaja, Rusi su akcenat stavili „na uglove“ i, zahvaljujući crnim staklenim panelima i crvenim izduženim svetlima, tramvaj podseća na ogroman moderni smartfon.

Dizajnerski tim se našalio i tramvaju dao nadimak „'ajfon' na šinama“.

Tramvaj treba da bude i udoban i izdržljiv. Dizajneri su smanjili broj mesta za sedenje, dajući više prostora putnicima koji stoje.



Nekoliko tehnoloških pomagala znatno će olakšati održavanje tramvaja u mestima sa oštrom klimom. Tako će, zahvaljujući električnim grejalicama, razbijanje leda biti znatno lakše, dok će stakleni paneli moći da se zamene za nekoliko minuta.

„R-1“ će za nekoliko meseci startovati na ulicama Jekaterinburga.


IZVOR