Pocetna » Nauka


"Busy Bee Sky Kingdoms" iz subotičke kuhinje




  Ocenite članak: 0
pregleda: 787
Dodao/la: Gale
datum: 2013-12-09

Slike iz "Busy Bee Sky Kingdoms" iz subotičke kuhinje Slike iz "Busy Bee Sky Kingdoms" iz subotičke kuhinje


Video-igru za pametne telefone "Busy Bee Sky Kingdoms", koja je za kratko vreme postala veoma popularna, osmislili su i napravili devetnestogodišnjaci iz Subotice. Igra je opuštena, bez preterane akcije, bez nerviranja i u njoj će moći da uživaju i mlađi i stariji igrači.

Devetnaestogodišnjaci Nenad Preradović iz Bajše i Vukašin Laušev iz Subotice napravili su i pokrenuli igru Busy Bee Sky Kingdoms, koja je za samo nekoliko dana dostigla zapaženu popularnost.



Preradović je za agenciju Beta ispričao da je cela zamisao za igru za pametne telefone nastala kada su bili u trećem razredu srednje škole, a ozbiljno su joj se posvetili prošlog decembra.

„Kroz rad na igri smo mnogo naučili, postali smo bolji u tome što radimo, pronašli nova rešenja za probleme na koje smo nailazili. Trebalo nam je više od 11 meseci da od jedne ideje dođemo do proizvoda koji je spreman za širu javnost, spreman za market“, ispričao je Preradović.

Prema njegovim rečima, igra je predviđena za sve uzraste i ona ne sadrži nikakav vid nasilja, grubih reči ili poroka.

„Hteli smo da napravimo igru koja će biti opuštena, bez preterane akcije, bez nerviranja, igru u kojoj će moći da uživaju svi, kako oni najmlađi tako i oni najstariji. Time smo postigli efekat da se ljudi osećaju opušteno, smireno i pomalo isključeno iz bučnog i brzog sveta oko nas“, naveo je Preradović.



Dodao je da je igra u 2D tehnologiji, jer se mnogi stariji igrači još sećaju dana kada su na „nintendu“ i sličnim konzolama igrali igre kao što je Super Mario, i nisu znali za sve „čari“ 3D grafike.

Preradović je objasnio da je igra ipak obogaćena detaljima i sitnicama koje daju prividni osećaj 3D tehnologije.

Zahvalio je svima koji komentarišu igru, jer ih to motiviše da uče i da rade, kao i da u budućnosti stvore nešto još bolje.

„Naravno, u potpunosti želimo da se držimo naše prvobitne ideje, a to su igre bez ikakvog vida nasilja, jer smatramo da deca sve više uzimaju primer i grade svoju ličnost na osnovu stvari viđenih na ekranima“, istakao je Preradović.


IZVOR



0   Spam
zajackod   (2014-05-08 1:50 AM) [Sadrzaj]
Fenomenalni klinci - GENIJALCI ...