Pocetna » Sport


Butulija otišao iz Zvezde zbog neispunjenih obećanja




  Ocenite članak: 0
pregleda: 742
Dodao/la: Comy878
datum: 2013-04-02


Predsednik rukometnog kluba Crvena zvezda Igor Butulija podneo je danas ostavku na tu funkciju, navodeći kao razlog oduzimanje bodova i neispunjena obećanja u tom sportskom društvu.

Butulija je tokom vikenda najavio odlazak, a sada je to učinio. On je u saopštenju medijima rekao da je kao predsednik, i ranije kao trener, donosio novac preko sponzora i donacija i da su ta sredstva bila veća nego rashodi, ali da je klub bio u gubitku zbog ranijih dugova.

"Sve vreme dok sam bio predsednik smo bili u makazama između obaveza prema bivšim i sadašnjim igračima. Ako se ne isplaćuju obaveze prema bivšima, RSS oduzima bodove, što sada i čini...A sadašnji štrajkuju ako im se ne isplaćuje", naveo je Butulija.

Nekadašnji trener i igrač kazao je da je "mnogo puta" dobijao obećanja i uveravanja od "odgovornih lica" da će RK dobiti donacije i sponzore, ali da "od svega toga nije bilo ništa".

"Vrhunac...su odluke tzv Odbora za hitna pitanja našeg fudbalskog kluba, koji je pre par dana raspodelio sredstva dobijena od Gasproma. U više navrata smo uveravani da će deo sredstava pripasti i rukometnom klubu...Razumeo bih da su sva sredstva ostala u fudbalskom klubu, ali kada je deo toga podeljen drugim klubovima, najviše košarkaškom...to je bilo razočarenje za nas u klubu", naveo je
Butulija.

On je kazao da je o finansijskoj situaciji u rukometnoj sekciji razgovarao sa potpredsednikom Zvezde Nebojšom Čovićem.

Butulija je naveo da je obećanja koja je dobijao prenosio igračima, kao i da im se izvinjava na tome zato što je verovao onima koji su mu davali obećanja.

"Molio bih da se formira odgovarajuća radna grupa kako bi se izvršile pripreme za kadrovska rešenja u rukometnom klubu", naveo je Butulija.


IZVOR