Pocetna » Film


Četvrti Plaćenici imat će oznaku R




  Ocenite članak: 0
pregleda: 840
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-11-24


Treći dio imao je PG-13 oznaku što je vjerojatno utjecalo na smanjenu gledanost


Ovogodišnji Plaćenici 3 bili su pomalo razočaranje za Lionsgate. Ne samo da su imali strašno loše otvaranje zaradivši samo 15 milijuna dolara već su se morali boriti i protiv piratstva nakon što je finalna verzija filma 'procurila' na internet nekoliko tjedana prije službenog izlaska filma.

Još je na to film dobio relativno loše kritike te podijeljena mišljenja gledatelja, na kraju zaradivši samo 200 milijuna dolara, čak 100 milijuna manje od drugih Plaćenika.

Jedna od stvari koja je vjerojatno uvelike utjecala na smanjeni uspjeh drugog nastavka bila je upravo želja da se film predstavi većem broju gledatelja te su umjesto R filma napravili onaj PG-13 odnosno umjesto da je "zabranjen za djecu mlađu od 17 godina bez pratnje roditelja" film je dobio preporuku za "strogi roditeljski nadzor jer materijal možda nije primjeren djeci mlađoj od 13 godina". A oznaka PG-13 i odabir mladih likova apsolutna su suprotnost onome što je franšiza od početka predstavljala.

No čini se kako Sylvester Stallone, glavni i odgovorni za franšizu, ipak prati kako "diše publika" te je najavio kako nema namjeru napraviti istu pogrešku. U intervjuu za Crave Online gdje je predstavljao DVD izdanje filma Plaćenici 3, Stallone je na pitanje trebaju li budući Plaćenici imati oznaku R odgovorio:

"Apsolutno i nedvojbeno da. Vjerujem da je bila greška u procjeni sa svih strana da bismo trebali pokušati proširiti publiku no pokušavajući to smo umanjili količinu nasilja koju publika očekuje. Poprilično sam siguran kako se to neće ponoviti."


IZVOR