Pocetna » Zdravlje


Cimet i med: Mješavina koja liječi skoro sve
  Ocenite članak: 1
pregleda: 553
Dodao/la: LaMistress
datum: 2013-05-27


Utvrđeno je da mješavina meda i cimeta liječi veći broj oboljenja te ga naučnici širom svijeta prihvataju kao djelotvoran lijek. Takođe, omiljeni pčelinji proizvod se može korisititi u liječenju bez ikakvih nuspojava. Pogledajte koja se  oboljenja mogu liječiti pomoću cimeta i meda (prema istraživanjima zapadnoevropskih naučnika).
Srčana oboljenja: Napravite pastu od meda i cimeta te je nanosite na hljeb umjesto džema ili drugih namaza i redovno je jedite za doručak. Istraživanja pokazuju da ovakav doručak smanjuje holesterol i rizik od srčanog udara. Takođe, osobe koje su već imale srčani udar, mogu smanjiti rizik od sledećeg konzumiranjem pomenute mješavine.
Redovna upotreba pomenute mješavine ublažava gubitak daha i jača rad srca te revitalizuje vene i arterije.
Ujedi insekata: Uzmite jedan dio meda i dva dijela mlake vode te dodajte kašičicu cimeta. Miješajte dok ne dobijete pastu koju ćete blago masirajući nanijeti na bolno mjesto. Bol nestaje u roku od dva minuta.
Artritis: Osobe koje pate od artritisa mogu svakodnevno uzimati, ujutro i uveče, 250 ml tople vode da dvije kašike meda i jednom kašičicom cimeta. Ako se redovno uzima, može se ublažiti i hronični artritis.
Opadanje kose: Osobe koje pate od gubitka kose ili ćelavosti, prije pranja kose potrebno je da nanesu mješavinu od toplog maslinovog ulja, jedne kašike meda, jedne kašičice cimeta i da nakon petnaest minuta isperu.


Infekcije mokraćnog mjehura: U čašu mlake vode dodajte 30 grama cimeta i jednu kašičicu meda te popijte. Pomenuta mješavina uništava bakterije u mokraćnom mjehuru.
Zubobolja: Napravite pastu od jedne kašičice cimeta i pet kašičica meda i nanesite je na bolni zub. Možete nanositi tri puta dnevno sve dok zub ne prestane da boli.
Prehlada: Nebitno da li se radi o najobičnijoj ili o ozbiljnoj prehladi, uzimajte tri dana 15 ml toplog meda sa ¼ kašičice cimeta. Ovaj lijek će izliječiti hronični kašalj, prehladu i pročistiti sinuse.
Bol u stomaku: Cimet i med, kada se uzimaju zajedno, smiruju nemirni želudac te pomažu kod liječenja čireva na želucu.
Imunitet: Dnevna upotreba meda i cimeta jača imunitet te štiti organizam od napada virusa i bakterija. Istraživanja pokazuju da med sadrži obilje vitamina te da njegova redovna upotreba jača bijela krvna zrnca koja se bore protiv bakterija i virusnih oboljenja.
Loša probava: Pospite cimet po 30 grama meda i konzumirajte prije obroka. Mješavina ublažava kiselinu u želucu te pomaže varenje i najtežih obroka.
Bubuljice: Napravite pastu od tri kašike meda i kašičice cimeta te je nanosite na bubuljice prije spavanja i ujutro ispirajte mlakom vodom. Ako se redovno nanosi dvije sedmice, bubuljice nestaju "kao rukom odnesene”.
Kožne infekcije: Mješavina jednakih količina cimeta i meda liječi skoro sve vrste kožnih infekcija.
Loš zadah: U toplu vodu dodajte jednu kašičicu meda i cimeta te dobijenom mješavinom isperite grlo i usta. Imaćete svjež dah tokom cijelog dana.IZVOR


0   Spam
IntimenFrizuren   (2013-08-11 9:34 PM)
zanimljiv tekst,mada ja volim da jedem stapice cimeta u bilo kojoj hladno pivo situaciji,ima mi nesto sto lici na miris a mozak mi moze kombinovati ukus i mirise ove dvije razlicite supstance,a med ionako svako jutro uz cokanj rakijice surduknem s' nogu i onda u nove bratoubilacke radne pobede :)

0   Spam
KeX   (2013-05-28 0:58 AM)
mene od cimeta zaboli glava a otrovan je u vechim kolichinama :D Tako sam chuo ... :D