Pocetna » Zdravlje


Cimet snižava šećer u krvi




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1177
Dodao/la: _Sweeper_
datum: 2011-11-06




Cimet može da snizi nivo masti i lošeg holesterola, uništi gljivice i spreči njihov rast, umanji telesnu temperaturu i ima protivzapaljensko dejstvo.

Ovaj mnogima omiljeni začin za sutlijaš i kolače s jabukama koristi se protiv zubobolje, oboljevanja desni, raznih vrsta upala, poboljšanja varenja, a poznato je da je i snažan antioksidans.

IZBORITE SE SA ZUBOBOLJOM
Jednu kašičicu cimetovog praha pomešati sa pet kašičica meda i staviti na bolni zub. Ovo možete ponavljati tri puta dnevno dok ne odete kod zubara.

CIMETOM PROTIV ARTRITISA
Jednu trećinu meda meda istopiti u dve trećine mlake vode, dodati kašičicu cimetovog praha, pa tom masom blago masirati bolne delove tela. Bol bi trebalo da polako počne da se umiruje za minut ili dva. Ukoliko želite dodatni efekat, popijte ujutro i uveče šolju vruće vode u kojoj ste razmutili dve kašičice meda i jednu kašičicu cimeta.

SNIZITE HOLESTEROL
Dve kašike meda sa tri kašičice cimetovog praha umešaju se u 4,5 dl čaja - ovaj napitak trebalo bida smanji nivo holesterola u krvi za 10 procenata u roku od dva sata. Uzimati tri puta dnevno kod hroničnih slučajeva.

SMRŠAJTE UZ POMOĆ CIMETA
Pola sata pre doručka i tik pre spavanja popiti dve kašćičice meda sa jednom kašičicom cimetovog praha koje ste prokuvali u šolji vode. Ova mešavima pomaže u mršavljenju tako što sprečava taloženje masnoća.