Pocetna » Zanimljivosti


Da li je zaista važno sa koliko je muškaraca žena spavala?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1212
Dodao/la: Mina
datum: 2011-10-24



Nedavna studija u Kanadi pokazala je da trećina od 7.656 muškaraca ženu smatra promiskuitetnom ako je spavala sa 20 ili više partnera, dok 41 posto povlači granicu već kod brojke 10.
Seksualni terapeut Logan Levkof kaže da se protiv ove predrasude treba boriti i da broj ljubavnika ne određuje ženu kao osobu. On navodi da se važnost broju počela pridavati 1980-ih jer su tada započinjali trendovi "slobodne ljubavi".
"U tadašnje vreme brojka 20 bila visoka, ali danas se čak može smatrati osrednjom s obzirom da brakovi i veze ponekad traju jako kratko. S druge strane, muškarci svoj broj lažiraju i govore da su spavali s duplo više žena nego što u stvarnosti i jesu. U seksu ne postoji normalno, odnosno granice koje su širem društvu uvek prihvatljive. Zato mislim da se ne treba zamarati brojkama zbog ograničenja koja postavljaju nekakvi društveni standardi. Kultura društva je takva da svoje nesigurnosti ljudi hrane kroz ispravno ponašanje zadano društvenim normama, a to može dovesti do nepotrebnih neugodnosti i predrasuda prema ženama po pitanju broja seksualnih partnera koje su imale", ističe Lefkof.


Da li vam se ikada dogodilo da vas muškarac pita sa koliko ste partnera bili intimni, a vama je bilo neugodno da odgovorite jer niste sigurni kakva će biti njegova reakcija na brojku koju mu saopštite?