Pocetna » Film


Da Vinči se vraća!




  Ocenite članak: 2
pregleda: 992
Dodao/la: Nutella92
datum: 2014-03-16


Dugo iščekivana druga sezona istorijske fantazije „Da Vinčijevi demoni”, Dejvida S. Gojera, scenariste „Čoveka od čelika” i koscenariste trilogije „Mračni vitez”, biće premijerno prikazana u 125 zemalja širom Južne Amerike, Evrope, Azije, Bliskog istoka i Afrike.

Gledaoci u Srbiji premijeru će moći da gledaju na FOX kanalu u ponedeljak 24. marta u 22h, a nakon toga svakog ponedeljka u istom terminu. Ova uzbudljiva dramska serija od deset epizoda, prati neispričanu priču najvećeg svetskog genija Leonarda da Vinčija u vreme njegove burne mladosti u renesansnoj Firenci. Briljantni i strastveni 25-godišnji Leonardo da Vinči je umetnik, pronalazač, mačevalac, ljubavnik, sanjar i idealista. Kao slobodan mislilac, skoro nadljudskog intelekta i talenta, bori se s ograničenjima svog doba.


S Tomom Rajlijem u glavnoj ulozi („Monroe”, „I Want Candy”), druga sezona „Da Vinčijevih demona” prikazuje Firencu u haosu posle Pacijeve zavere. Lorenco Mediči je teško bolestan i Leonardo da Vinči mora da prevaziđe svoju umnu i fizičku snagu da odbrani grad od Rima. Dok Medičijevi čine nezamislive stvari da se izbore s novim pretnjama, Da Vinči nastavlja potragu za mitskom Knjigom lišća da bi saznao tajnu istoriju svoje majke. Uvideće da ima smrtne neprijatelje u svojoj potrazi, možda čak i gore od snaga pape Siksta! Potraga će ga odvesti u daleke zemlje i zbog nje će promeniti mišljenje o svetu i svojoj istoriji.

Uz Rajlija u seriji glume Lora Hadok („The Inbetweeners Movie,” „Honest,” „Captain America: The First Avenger”), koja tumači ulogu Lukrecije Donati; Eliot Kauan („Marchlands,” „The Fixer,” „Lost in Austen”) u ulozi vladara Firence, Lorenca Medičija; Lara Pulver („True Blood,” „Sherlock,” „Robin Hood”), koja glumi njegovu ženu Klaris Orsini; i Blejk Ritson („Serena,” „Upstairs Downstairs”) u ulozi bezobzirnog i odlučnog grofa Đirolama Rijarija, nećaka pape Siksta IV.

Uz istaknuti rad na filmu, Gojer je bio i savetnik za scenario i pisac „Call of Duty: Black Ops” i „Black Ops II”, najuspešnije franšize video-igara u istoriji. Džejn Tranter, šefica „Adjacent Productionsa”, bila je izvršni producent druge sezone. Serija je snimljena u Svonsiju tokom leta i jeseni 2013. Producent serije je „Adjacent Productions”, producentska kuća osnovana 2012. u okviru „BBC Worldwide Productions”


IZVOR



0   Spam
LaMistress   (2014-03-17 10:18 PM) [Sadrzaj]
Tooooooooooooooooooooooo sad bi vristala od srece  juhu