Pocetna » Sport


Dalibor Čutura: Moja muka je samo moja




  Ocenite članak: 0
pregleda: 788
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-07-31



Ljudina.
Nema čoveka koga nije do kosti potresla tužna vest o smrti devetogodišnjeg Stefana, sina srpskog rukometnog reprezentativca Dalibora Čuture.

Sa takvim bremenom Dalibor je odlučio da prihvati poziv selektora Vukovića i pomogne nacionalnom timu da posle srebra na Evropskom prvenstvu u Beogradu napravi još veći uspeh na Olimpijskim igrama.

Nažalost, početak turnira nije bio dobar po „orlove", koji su prokockali ubedljivo vođstvo i na kraju doživeli poraz protiv Španaca.

Čutura je nakon svega smogao snage da porazgovara s našim izveštačem o tragediji koja mu se dogodila i životu koji vodi od tada.

- Znam zašto sam došao ovde - da pomognem ekipi koliko mogu - priča Dalibor.

Svoju muku drži u sebi, a na terenu se ponaša kao veliki profesionalac, kome je, kao i saigračima, uspeh Srbije na prvom mestu.

- Trenutno ne želim da razmišljam o onome što mi se dogodilo. Znam da možemo da igramo bolje i trudiću se da dam svoj doprinos - poručio je Čutura.

O startu turnira i porazu u areni Koper boks, gde se igra olimpijski turnir, kaže da mu je veoma teško pao:

- Boli nas jer smo imali dobijenu utakmicu, koju smo u potpunosti kontrolisali. Podbacili smo u napadu i u poslednjih 20 minuta prodali ne znam ni sam koliko lopti. Omogućili smo im da se razigraju iz svog najjačeg oružja, kontranapada, i nismo izašli na kraj s njihovom agresivnom zonom i dosta izlaženja. Treba ovo što pre zaboraviti.



Stanić: Hrvati nas motivišu

Srbija danas (17.10) igra protiv Hrvatske. Komšije provociraju i kažu da im je pobeda zagarantovana.

- Imaju mnogo više iskustva od nas, kvalitetniji su, ali to na terenu ne mora da znači mnogo. Znamo da odigramo protiv svakoga. Protiv Hrvata uvek imamo dodatni motiv i veću želju za pobedom. Očekujem da se iskupimo za poraz od Španije - rekao je golman srpskog tima Darko Stanić.