Pocetna » Film


David Simon, kreator kultne serije "Žica", priprema novu seriju




  Ocenite članak: 0
pregleda: 670
Dodao/la: Gale
datum: 2014-08-04


David Simon, najpoznatiji po jednoj od najboljih američkih serija koja je do sada dostigla i kultni status, The Wire (Žica), najavio je početak svoga novog projekta. Njegova nova serija naslovljena je Show Me a Hero.

SubmitDavid Simon i na ovoj seriji radi pod krilom HBO-a, stoga su i već pri samoj najavi nove serije očekivanja visoka.
"Show Me a Hero" je osmišljena kao šestosatna mini-serija, koju će režirati Paul Haggis. Scenarij za seriju će David Simon napisati u suradnji s Williamom F. Zornijem, s kojim je uspješno surađivao i na seriji "Žica".

Ideju za Show Me a Hero Simon je pronašao u istoimenoj knjizi novinarke Lise Belkin, koja je popratila društveni i socijalni utjecaj jedne sudske odluke iz 1985. godine na grad Yonkers u SAD-u. Naime, tada je zakonom određena desegregacija stambenih četvrti, koja je do tada bila uspostavljena u obliku crnačkih i bjelačkih četvrti.

U središtu radnje serije je mladi gradonačelnik koji je primoran riješiti stambeno pitanje mnogih siromašnih obitelji, premještajući ih u nove, odnosno bogatije četvrti uglavnom napučene bijelim stanovništvom.

Serija će propitkivati probleme siromaštva i rase, te identitete zajednica koje ljudi stvaraju. Naravno, Simon je predodredio seriju i kao prostor na kojemu će raspraviti, njemu već ustaljene, teme kao što je sukob između običnog „malog“ čovjeka i politike, odnosno sukob zakona i svakodnevice koja se ne uklapa u zakonske okvire.

Zvijezde showa su već odabrane, pa će tako Oscar Isaac odglumiti glavnog lika, gradonačelnika Nicka Wasicskoga, koji je primoran unijeti razdorne promijene u svoj grad. Glavnu žensku ulogu će preuzeti Catherine Keener kao Mary Dorman, kućevlasnica iz južnog Yonkersa.


IZVOR