Pocetna » Film


„Deda Mraz na zameni“, čarobna božićna bajka sa primesama komedije
  Ocenite članak: 0
pregleda: 716
Dodao/la: Nutella92
datum: 2018-01-05


„Deda Mraz na zameni“, čarobna božićna bajka sa primesama komedije, stiže pravo iz Norveške u domaće bioskope, i donosi priču o novogodišnjoj avanturi gospodina Andersena, koji pravi dogovor sa Deda Mrazom da spasi Božić. 

Film je zasnovan na čuvenom norveškom klasiku za decu iz 1959. "Christmas Eve at Santa's", pisca Alfa Projsena. 

Jedne Božićne noći, gospodin Andersen zamalo da upropasti Božić njegovoj ženi i deci zbog nespretnog ponašanja. On obećava da će se ove godine odreći uloge Deda Mraza, kako bi uživao sa porodicom i sačuvao deo božićnog duha.

Sledećeg jutra, Andersen odlučuje da ipak ne želi da se odrekne svog sna da im pruži savršeni Božić, ali u trenutku nepažnje oklizne se i padne niz liticu zajedno sa svim poklonima.

Nakon dugog „putovanja“ kroz šume, sudari se sa jednim starim čovekom za koga se ispostavi da je pravi Deda Mraz. Oni odlučuju da se zamene, tako što će stolar Andersen otići u posetu Deda Mrazovoj porodici, dok će Deda Mraz da poseti Andersenovu porodicu, i samim tim spasavaju jedan drugom božićno veče.

Režiju za film potpisuje Terje Rangnes, bivši norveški novinar koji je postao reditelj, zahvaljujući iskustvu koje je stekao uređujući dečje emisije na televiziji, nakon čega se oprobao u režiranju dečjih TV serija.

Porodična komedija Deda mraz na zameni stiže u domaće bioskope 11. januara.IZVOR