Pocetna »


Delić: Postupak zbog navijača




  Ocenite članak: 0
pregleda: 819
Dodao/la: raso
datum: 2011-10-24




Komesar za takmičenje Jelen Superlige Branislav Delić najavio je kazne za Crvenu zvezdu, Novi Pazar, Partizan i Rad.

Delić je za B92 rekao da će pomenuti klubovi biti kažnjeni zbog pirotehnike, a da će Zvezda biti kažnjena i zbog transparenata na duelu sa Novim Pazarom.

Zvezdini navijači istakli su transparent „Niste hteli na popis, ali ste prvi na spisku“. Takođe, Novi Pazar bi trebalo da bude kažnjen i zbog toga što njegovi navijači nisu ispoštovali minut ćutanja za Miodraga Komadinu.

„Što se tiče transparenata mogu da kažem da se radi o nesportskom tj. nedoličnom ponašanju na stadionu. Mi takvo ponašanje osuđujemo i mi smo taj predmet ustupili disciplinskoj komisiji FSS“, rekao je Delić za B92.

„Mi smo sa današnjih izveštaja sa utakmica, tj. zapisnika službenih lica, konstatovali da je bila pirotehnika na stadionima Crvene zvezde, bilo je pirotehnike i na stadionu Javora, navijači Partizana su takođe koristili pirotehniku u 43. minutu u većem obimu, a to su radili i navijači Rada u Subotici i navijači Novog Pazara na ’Marakani’. To je zaista problem i u tom pravcu je data prijava disciplinskoj komisiji FSS.“

Delić je dodao i da ne misli da su klubovi u prošlosti blago kažnjavani.

„To nisu blage kazne. Mi mislimo da je najgore igrati pred praznim tribinama. Mi insistiramo i apelujemo na navijače svih klubova, pogotovo Zvezde i Partizana da navijaju i stvaraju ambijent kao što to inače rade, a to rade možda i najbolje u Evropi kada su u pitanju međunarodne utakmice. Ovom pruilikom ih zaista pozivamo na takvo navijanje jer, ponavljam, najgore je igrati utakmice pred praznim tribinama“, rekao je Delić.