Pocetna » Sport


Đoković bolji od Murraya




  Ocenite članak: 0
pregleda: 756
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-08


Novak Đoković je prvi teniser sa dvije pobjede na turniru u Londonu.Đoković je u prvo meču drugog kola grupe A, savladao Andyja Murraya 4-6,6-3,7-5.Tako je Novak uspio prekinuti seriju Andyja Murraya od sedam uzastopnih pobjeda u Londonu. Podsjećamo, Murray je uzeo zlato na Igrama u Londonu sa šest pobjeda, a sedam je bila ona nad Berdychom prije dva dana.
Murray je odlično krenuo, napravio je odmah break na početku, čvrsto je držao svoj servis i već u devetom gemu je imao novu break, odnosno set loptu. Đoković se izvukao, nadu produžio za još jedan gem. U desetom je Murray bio još sigurniji, zaključio je set bez izgubljenog poena.

Murray je prvi zaprijetio na početku drugog seta, Novak je izdržao pritisak. Obojica su držala servise sve do šestog gema kada Novak uzima servis Murrayu. Poveo je Đoković 5-2, nije forsirao, set je zaključio u devetom gemu.

Novak je zadržao svoj ritam, sa breakom je imao 3-1 i priliku da poveća svoju prednosti.Nakon
gema koji je trajao deset minuta, Murray se spasio. ono što nije uradio Đoković u petom gemu, jeste Murraya u osmom kada se realizacijom druge break lopte vraća u meč.

Da set ne završi u tie breaku pobrinuo se Novak koji i drugi put u ovom setu uzima servis Murrayu.Škot se nije predavao, došao je do dvije break lopte, ali niti jednu ne koristi. Vremena i prilike za popravni nije bilo.Đoković je osigurao polufinale desetom pobjedom u 17 međusobnih mečeva protiv Andyja Murraya.

Grupa A:
Novak Đoković (Srb) - Andy Murray (VBR) 4-6,6-3,7-5