Pocetna » Sport


Đoković nosi zastavu Srbije na Olimpijskim igrama




  Ocenite članak: 1
pregleda: 758
Dodao/la: katy02
datum: 2012-07-11


Zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu nosiće teniser Novak Đoković, odlučio je danas Olimpijski komitet Srbije.
Predsedništvo OKS-a je na današnjoj sednici jednoglasno usvojilo predlog svoje Sportske komisije da Đoković bude nosilac.

Najbolji srpski teniser i trenutno drugi na ATP listi važio je za glavnog favorita da nosi zastavu, ali je OKS želeo da poštuje proceduru da predlog o nosiocu da Sportska komisija posle konsultacija sa savezima.

Predsednik Sportske komisije Nikola Kuljača rekao je da je Đoković kandidovan zato što je na prošlim Igrama osvojio bronzanu medalju, pobedio je na pet grend slem turnira, a 2011. godine je proglašen za najboljeg sportistu sveta.

Šef misije Srbije za London Branislav Jevtić rekao je članovima Predsedništva da je organizacionom komitetu Igara dostavljena prijava svih 115 sportista iz zemlje, uz napomenu da ekipni sportovi do 18. jula treba da dostave konačne spiskove.

Jevtić je rekao i da su u toku zdravstveni pregledi olimpijaca, da se obavljaju antidoping testovi i da za sada ne postoji nijedan loš rezultat.

Predsedništvo OKS-a je odlučilo da podrži Rukometni savez Srbije u organizaciji Evropskog prvenstva za žene u Srbiji u decembru 2012.