Pocetna » Zanimljivosti


EA Sports želi da 2014 FIFA World Cup Brazil bude "hit za sve"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 718
Dodao/la: Gale
datum: 2014-04-12

Slike iz EA Sports želi da 2014 FIFA World Cup Brazil bude "hit za sve"


“Nemamo neograničene resurse. Želimo da igru vole svi, bez obzira na platformu, a trenutno u njoj mogu da uživaju samo korisnici 360 i PS3”.

To je rečenica koju je izrekao glavni producent simulacije 2014 FIFA World Cup Brazil Met Prajor, čime je pokušao da još jednom opravda izostanak podrške za Xbox One i PlayStation 4.

Jasno je da su iza ovakve odluke stajale brojne analize broja korisnika, kupaca igre i njihovih konzola, kao i onih voljnih da investiraju u sledeću generaciju platformi. 2014 FIFA World Cup Brazil zvanično će biti objavljena 15. aprila u Severnoj Americi, dva dana kasnije u Evropi i Australiji i 24. aprila u Japanu.

EA Sports sada planira neke “uzbudljive” novitete sa mundijalskim sadržajem u okviru aktuelne simulacije FIFA 14 i "Ultimate Team” moda i to im daje nadu da mogu kako-tako da zadovolje razočarane korisnike Xbox One-a i PS4.

Ako se samo gleda na brojke, nema dileme zašto je EA Sports odlučio da uskrati podršku za najnovije mašine za 2014 FIFA World Cup Brazil: ni Xbox One ni PlayStation 4 nisu uspeli da pređu cifru od 10 miliona prodatih konzola, a obe konzole i dalje nisu prisutne na svim tržištima, posebno u zemljama "u razvoju". S druge strane, Xbox 360 i PlayStation 3 se nalaze “svuda” .

"Nova tržišta su izuzetno bitna za našu odluku," Prajor je rekao portalu Engadget. "Želeli smo da stvorimo najbolju igru i da ona dođe do što više ljudi."



EA Sports je stvorio vizuelno neverovatne efekte, sa renderima 3D publike u punoj rezoluciji koji imaju zadatak da stvore utisak “pravog” Svetskog prvenstva.

“To je igra koja ima najbolju atmosferu i efekte u odnosu na sve na kojima smo radili," rekao je Prajor.

Fanovi očekuju i unapređeni gameplay u odnosu na FIFA 14 kao i mnoga druga poboljšanja, prevashodno nove modove igre, i za online i za offline igranje. "Želeli smo da donesemo zabavu, uzbuđenje i atmosferu kao na pravom Mundijalu!”

2014 FIFA World Cup Brazil sada ima novi Beginner Mode, ali i Online World Cup, Road to Rio, Captain Your Country, Story of Qualifying i Scenarios, svi ovi modovi već su poznati zagriženim FIFA igračima.


IZVOR